Disa njerëz janë më të butë se të tjerët. Këta njerëz delikatë priren të jenë jashtëzakonisht të vetëdijshëm për disponimin e njerëzve të tjerë dhe ndonjëherë mund ta marrin një fyerje të perceptuar paksa shumë seriozisht.

Ndoshta ju keni ofenduar aksidentalisht një koleg me atë që ishte menduar të ishte një shaka ose keni një anëtar të familjes që në dukje qan në rënien e një kapele. Nëse e keni pyetur ndonjëherë veten nëse ndjeshmëria është e shkruar në yje, astrologjia padyshim mund të ketë diçka të bëjë me të. Lexoni më tej për të zbuluar shenjat më të ndjeshme, nga pak emocionale deri te prekëse.

6-Luani

Luanët janë mbretërit dhe mbretëreshat e xhunglës, por forca e tyre nuk do të thotë se u mungon ndjeshmëria. Astrologu Laurie Alfano shpjegon me një Luan, “ka të bëjë me zemrën”. Kjo shenjë e guximshme duket e fortë dhe e guximshme, por si shenjë zjarri, ata janë natyrshëm intuitiv. Alfano këshillon që Luanët “të dashurohen ose të humbasin dashurinë me njerëzit shpejt”, por kur janë në një lidhje del në pah ana e tyre e ndjeshme.

5-Shigjetari

Shigjetari mund të duket se nuk dëmtohet lehtë, sepse ata shpesh janë kokëfortë. Por ndërsa kjo shenjë mund ta fshijë atë, ata nuk mund ta marrin atë. Nëse ata mendojnë se njerëzit po i gjykojnë ose nuk pajtohen me ta, ata zemërohen lehtësisht. Alfano e quan Shigjetarin ” shenjën e aventurës dhe optimizmit të verbër”, por ajo paralajmëron se “bota mund të jetë një vend mizor” dhe ata përfundojnë duke lënduar ndjenjat e tyre ndonjëherë. “Saggies nuk u pëlqen t’u prishen ëndrrat ose që kundërshtuesit t’u thonë se ëndrrat e tyre nuk mund të realizohen,” thotë Alfano. Pra, edhe pse duken mjaft lozonjare, tregohuni të kujdesshëm sepse kur thoni fjalën e gabuar, ata mund të reagojnë keq.

4-Peshorja

Peshoret shpesh bëhen avokatë sepse janë kaq të fokusuar në drejtësi. Për shkak të kërkimit të tyre për barazi, ata janë gjithashtu të ndjeshëm ndaj dobësive të perceptuara. Ata nuk e pëlqejnë çdo lloj poshtërsie, sepse besojnë se bota duhet të jetë e ekuilibruar. Ata gjithashtu mund të gjykojnë veten po aq sa gjykojnë të tjerët nëse nuk arrijnë qëllimet e tyre. Alfano e përshkruan këtë shenjë hiper-vetëdijshme duke i parë “të tjerët si një pasqyrë të vetvetes dhe duke ndjerë se të tjerët po i shikojnë gjithmonë”.

3-Akrepi

Akrepat janë njerëz të thellë dhe emocionalë dhe shpesh fshehin ndjeshmërinë e tyre po aq intensive. Akrepat janë të pasionuar , por çuditërisht jo një shenjë zjarri. Në vend të kësaj, ata janë një shenjë uji shpesh e keqkuptuar, me temperament. Alfano shpjegon se “gjuha e tyre e shpejtë dhe zgjuarsia e tyre nga jashtë,” në fakt po maskon nevojën e tyre sekrete për të “vrapuar dhe fshehur nën mbulesa”. Kështu që bëni kujdes se çfarë i thoni një Akrepi. Ata mund t’ju godasin nëse ndihen të sulmuar, por nuk janë të zemëruar, thjesht shpesh keqinterpretohen dhe janë të brishtë.

2-Peshqit

Shenjat e ujit njihen për të qenë intuitive dhe veçanërisht të pambrojtur – dhe Peshqit kanë një aftësi të çuditshme për të kuptuar atë që njerëzit e tjerë po kalojnë. Por ndërsa kjo është në një farë mënyre një superfuqi, sepse u lejon atyre të ofrojnë ndjeshmëri ndaj të tjerëve, mund të jetë shterruese. Shpesh emocionet e njerëzve të tjerë mund të jenë të tepërta për Peshqit dhe ata ndihen të mbingarkuar. Ata do të tërhiqen në botën e tyre të brendshme ose do të përqafojnë pasionet e tyre artistike në një përpjekje për t’i shpëtuar intensitetit të atyre që i rrethojnë.

1-Gaforrja

Gaforret, ashtu si homologët e tyre të gaforreve, kanë guaska të jashtme të forta për të mbrojtur emocionet e tyre më të buta, por brenda është një histori krejt tjetër. “Mos lejoni që ajo lëvozhga e fortë e jashtme t’ju ??mashtrojë, të gjithë e dimë se sa të ujshëm janë gaforret brenda (derisa të jenë gatuar)”, thotë Alfano. Miku ose anëtari i familjes suaj Gaforre duket i ashpër, por kjo ndodh vetëm sepse ata kanë frikë të jenë të pambrojtur. “Kanceret drejtohen nga hëna, e cila ndryshon shenja çdo dy deri në tre ditë, duke i lejuar emocionet e tyre të kalojnë një slitë në jetë”, vazhdon ajo. Kjo shenjë e brishtë e ujit shpesh do të shfaqë emocionet e tyre të papërpunuara përpara se të vendosë përsëri guaskën e saj në mënyrë që të mos lëndohen.