Nga Nju Jorku, ndalesa e fundit në turneun amerikan e Barcelonës, Joan Laporta përsëriti publikisht synimin e saj për të rikthyer Lionel Messin në Barcelonë pasi të përfundojë marrëveshja e tij me PSG-në në vitin 2023. “Historia e Leos nuk përfundoi ashtu siç dëshironim të gjithë – tha numri 1 blaugrana -. Përfundoi për shkak të problemeve tona financiare. Ne kemi një borxh moral ndaj tij. Ne dëshirojmë që fundi i karrierës së tij të jetë me fanellën e Barçës dhe të duartrokitet në të gjitha fushat”.

Fjalët e Laportës ndezin zemrat e tifozëve që nuk janë dorëzuar kurrë ndaj mendimit për lamtumirën e Pleshtit: “Kjo është një aspiratë. Nuk ka asgjë për të thënë. Ndihem bashkëpërgjegjës për këtë përfundim. Mendoj se është një fund i përkohshëm, mendoj se do ta bëjmë realitet këtë aspiratë”.

Më pas ai i dërgon një mesazh De Jong, qëndrimi i të cilit lidhet me uljen e pagës. “Ne do të bëjmë gjithçka që është e mundur për ta bërë atë të qëndrojë dhe shpresojmë që lojtari gjithashtu do të bëjë gjithçka që është e mundur për të qëndruar. Të gjithë duhet të bëjmë një përpjekje – shpjegoi Laporta – duke kujtuar se “gjendemi me një barrë pagash të rritur me më shumë se 40 për qind. Ajo që është e qartë është se ne kemi një shkallë të re pagesash dhe të gjithë lojtarët duhet ta pranojnë atë”.