Nuk ka dyshim se në një marrëdhënie mes dy njerëzve duhet bërë një kompromis. Më së shpeshti shprehet gjatë marrjes së vendimeve.

Mendoni se sa shpesh keni ndryshuar mendimin ose qëndrimin tuaj për të përmbushur kërkesat e partnerit tuaj? Kompromiset janë një parashikues i mirë i tipareve pozitive të marrëdhënieve si kënaqësia dhe respekti.

Si përshtatet partneri juaj në familjen tuaj?

Marrëdhënia mes partnerit dhe familjes suaj është jashtëzakonisht e rëndësishme, veçanërisht nëse jeni duke menduar të martoheni. Harmonia është një tregues i shkëlqyer i stabilitetit martesor dhe marrëdhënieve të kënaqura.

A ndiheni të ngarkuar kur shprehni nevojat tuaja?

Është e natyrshme të kesh pritshmëri. Teoria e marrëdhënieve cilësore sugjeron që partnerët janë një lloj kujdestari dhe ofruesi mbështetës. Në këtë mënyrë ata tregojnë bujari, pranim dhe mirëkuptim. Kur një partner nuk ofron një përgjigje të tillë, pala tjetër mund të ndihet e ngarkuar, gjë që është shenjë e një marrëdhënieje jo të shëndetshme.

Partneri juaj shkon mirë me miqtë tuaj?

Edhe pse dashuria duket si një vend për dy persona, miqtë mund të luajnë një rol të rëndësishëm në marrëdhënien tuaj. Miqtë mund të ofrojnë mbështetje, të shikojnë në mënyrë objektive të metat dhe virtytet e një partneri dhe të marrin në konsideratë cilësinë e marrëdhënies suaj.

Jeni të lumtur pavarësisht stresit?

Për shkak të një periudhe stresuese dhe të turbullt, është e rëndësishme të kesh një person tek i cili mund të mbështetesh. Nëse ky është partneri juaj, ju keni një të ardhme të ndritur përpara. Krijoni zakone që ju sjellin të qeshura dhe relaksim.