Shumë njerëz e kanë shumë të vështirë në jetë të marrin vendime të qarta në jetë. Pavendosmëria e tyre i kushtëzon jetën edhe të tjerëve sepse bllokohen projekte, iniciativa, udhëtime, ëndrra, histori dashurie, projektime, ide për të ardhmen profesionale.

Por, le të shohim cilat janë shenjat që shfaqin më shumë këtë karakteristikë, duke pasur në pjesën më të madhe një pasiguri të theksuar.

Gaforrja

Janë të pavendosur sepse gjithmonë kanë shumë frikë nga gjithçka: nga e ardhmja, nga reagimet, zhgënjimet, rrëzimet. Dhe pastaj, shpesh, mbeten në një lloj paqartësie, e cila i shkakton shumë pakënaqësi dhe zhgënjim. Kur ka guximin të ikë, e bën këtë me vuajtje ekstreme dhe një barrë ankthi dhe tensioni të padurueshëm dhe të paqëndrueshëm. Kërkojnë konfirmim dhe mbështetje për zgjedhjen e tyre. Ndihen, vetëm pas një kohe të gjatë, përfundimisht të lirë nga lidhjet që i pengonin atë të merrnin vendime.

Peshqit

Një shenjë tjetër që është gjithmonë pak e pavendosur, për të tashmen por edhe për atë që duhet të bëjnë në të ardhmen e afërt. Nëse i duhet të punojnë, e bëjnë edhe pa ndjerë lodhje, me entuziazëm dhe bujari ekstreme, por kur bëhet fjalë për të bërë zgjedhje të rëndësishme atëherë e zgjat dhe mendon, duke pasur një mijë dyshime. Blerja e një shtëpie, një makine, lëvizja ose ndërrimi i vendeve të punës: përballë këtyre situatave, peshqit shqetësohen dhe nuk mund të bëjnë një përcaktim të saktë.

Demi

Shenjë e ngadaltë, sipas përkufizimit. Duhet një kohë e gjatë për të vendosur nëse një person i caktuar u pëlqen apo jo, duke zvarritur situatën e dashurisë edhe për vite me radhë, në një ritëm rraskapitës ulje-ngritjesh, aq sa, shpesh, janë partnerët ata që largohen, të lodhur nga pavendosmëritë e tyre të vazhdueshme. Nuk është e kufizuar në këtë. Ndonjëherë zhduken nga skena për t’u rishfaqur, ndoshta, pas një muaji, duke pretenduar se asgjë nuk ka ndodhur. Një sjellje që nuk pëlqehet.

Peshorja

Një tjetër shenjë që e bën pavendosmërinë mënyrë të jetesës. Nuk është dobësi. Dhe sigurisht kjo është një nga të metat e saj të pakta, duke qenë adhurues të ekuilibrit të bukurisë, harmonisë. Por pikërisht kjo përfundon të jetë një defekt. Sepse shenja, pikërisht për të mos ndryshuar ekuilibrin që ka krijuar dhe që përfaqëson botën e saj dhe sigurinë e saj thjesht nuk vendos. Kështu që mbase i gjen këmbët në dy këpucë dhe dy partnerë që presin përgjigje për sjelljet e tyre të çuditshme. Dhe, përsëri, në punë, në prani të disa telasheve që nuk mund t’i zgjidhin, ata shtyjnë dhe nuk mund të gjenden, derisa, ndoshta, problemi të mos gjejë zgjidhje spontane ose të përballen me dikë tjetër.

Binjakët

Veçanërisht të pavendosur në fushën sentimentale, ku janë në gjendje të mbajnë situata të ndryshme të hapura. Sidoqoftë, kjo prirje përfundon duke krijuar, herë pas here, aksidente të vërteta ose situata të sikletshme, nga të cilat binjakët përpiqen të largohen pa shumë dëmtime. Në çdo rast, në një nivel sentimental, papjekuria e tyre shfaqet mjaft shpesh.