Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky është shprehur se është “gjithmonë i lumtur të bisedojë me” kryeministrin britanik, të cilin ai e përshkroi si një “mik të vërtetë të Ukrainës”.

Në një postim në Twitter, Zelensky gjithashtu falënderoi personalisht Rishi Sunak për ndihmën e Mbretërisë së Bashkuar me “udhëheqjen në krijimin e një koalicioni tankesh dhe aviacioni, veçanërisht në gatishmërinë për të filluar trajnimin e pilotëve ukrainas”. Më herët, zoti Sunak tha se “vendi i merituar i Ukrainës është në NATO” pasi të dy liderët morën pjesë në një samit të liderëve evropianë në Moldavi.

Duke folur për transmetuesit në mbledhjen e Komunitetit Politik Evropian, ai tha: “Unë pajtohem me sekretarin e përgjithshëm të NATO-s se vendi i merituar i Ukrainës është në NATO dhe ajo për të cilën po flasim gjithashtu me Ukrainën tani është të sigurohemi që ata të kenë të gjithë mbështetjen e nevojshme për një kundërsulm të suksesshëm”.