Trupat ukrainase po përgatiten të zmbrapsin luftëtarët rusë Wagner dhe luftëtarët e tjerë të armikut nëse përpiqeshin të hynin në vend nga kufiri i Bjellorusisë, ka thënë një udhëheqës i lartë ushtarak.

Gjeneral-lejtnant Serhiy Nayev, komandanti i Forcave të Bashkuara të Forcave të Armatosura të Ukrainës, gjatë një vizite në rajonin e Chernihiv tha se: “Qëllimi i takimit të sotëm të punës është të testohet gatishmëria e forcave dhe mjeteve drejtpërdrejt në kufi, veçanërisht këtu në drejtimin Bjellorusi, për t’iu përgjigjur në mënyrë adekuate në rast të përpjekjeve të armikut.”

Mercenarët e Wagner nisën stërvitjet e përbashkëta me ushtrinë bjelloruse dje – pothuajse një muaj pas rebelimit të tyre jetëshkurtër kundër Moskës. Polonia gjithashtu ndërtoi trupa në kufirin e saj me Bjellorusinë në përgjigje të lojërave të luftës.