Ata nuk duan ta shohin në sy dhe as të dëgjojnë për të. Dhe sigurisht që ka një arsye që ata e urrejnë atë Shigjetarin kaq shumë. E para dhe më kryesorja është se ata janë kaq të kundërt si njerëzit.

Zakone të ndryshme, sjellje të ndryshme, mënyra të ndryshme të të menduarit dhe mentalitet të ndryshëm. Në fund të fundit, jo të gjithë mund të përputhen me të gjithë, por Shigjetari në mënyrë specifike “ulet” në qafën e tre shenjave.

Demi! Me siguri edhe ju e keni menduar për të. Në fund të fundit, është një nga shenjat që nuk shkojnë mirë me Shigjetarin. Njëra është një mace shtëpie dhe tjetra një mace endacake që udhëton nëpër botë. Njëri do stabilitet, qetësi dhe siguri dhe tjetri është… kudo që të qëndrojë dhe kudo që e gjen veten.

Gaforrja. Ata janë kaq të kundërt si njerëzit. Është si nata me ditën. Shigjetari nuk e duron dot aspak sentimentalitetin e Gaforres dhe Gaforrja nuk mund ta pranojë sa i pandjeshëm është Shigjetari.

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, Virgjëresha. Ajo e sheh Shigjetarin dhe dëshiron ta godasë me shuplakë. Sepse Shigjetari nuk ka një plan në jetë. E ndryshon mendjen kollaj. Shigjetari dëshiron të jetë i pavarur, mërzitet lehtë dhe nuk i interesojnë detajet, ndërsa Virgjëresha “shtrydh” gjithçka.