Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj shprehet se kryeqyteti është sot një qytet model sa i takon politikave të strehimit për njerëzit në nevojë. Gjatë përurimit të degës së re të Bankës Intesa Sanpaolo në godinën e rijetëzuar të Piramidës, ai theksoi se janë mijëra qytetarë ata që kanë përfituar nga programet sociale të bashkisë.

“Jam shumë krenar për politikat tona të strehimit, ku një prej nismave është kredia e butë. Bashkia e Tiranës, bashkë me Bankën Intesa, janë pjesë e një sistemi të strehimit social, prej së cilës kanë përfituar një banesë me normën e interesit të paguar nga bashkia mijëra familje. Në vend që familja e re të paguajë qira çdo muaj, praktikisht atë qira e kthen në një këst të bankës, duke blerë praktikisht shtëpinë e tij çdo muaj. Ky është një qytet ku jepet bonus qiraje, ka banesa sociale, jepet kredi e butë; pra, kemi një paketë e cila e ka çuar Tiranën në një qytet model për të ulur thuajse në 0 nivelin e të pastrehëve”, tha Veliaj.

Ai nënvizoi se Bashkia e Tiranës ka një sistem shumë të avancuar të mbrojtjes sociale për identifikimin dhe ndihmën ndaj atyre që janë në kushte të vështira. Një nga nismat për të mbështetur studentët është hapja pa pagesë e një llogarie bankare. “Jam gjithashtu shumë krenar që Intesa San Paolo është një nga bankat e para që është bërë pjesë e dy nismave tona të rëndësishme. Së pari, për të ndihmuar studentët. Kemi një Kartë Studenti ku një nga shërbimet që ofron është tarifa “0” për të gjithë studentët që vijnë në Tiranë, që hapin llogarinë e tyre të parë”, shtoi Veliaj.

Ad
Unmute