Shefi i inteligjencës mbrojtëse të Ukrainës, Kyrylo Budanov thotë se është “pak a shumë e konfirmuar” se Alexei Navalny vdiq nga shkaqe natyrore, nga një mpiksje gjaku.

Ky shkak i vdekjes është raportuar më parë nga mediat e kontrolluara nga shteti rus.

Duke folur në margjinat e forumit të vitit 2024 të së dielës në Kiev, Budanov thuhet se ishte dakord me këtë vlerësim.

“Mund t’ju zhgënjej, por ajo që dimë është se ai me të vërtetë vdiq nga një mpiksje gjaku,” tha ai, sipas transmetuesit ukrainas Hromadske.

“Dhe kjo është pak a shumë e konfirmuar. Kjo nuk është marrë nga interneti, por, për fat të keq, një vdekje natyrale.”

Shumë kanë fajësuar presidentin rus Vladimir Putin për vdekjen e liderit të opozitës në një koloni penale të Arktikut, me thirrjet në rritje për një hetim të pavarur.

Gjatë një konference për shtyp më herët sot, Volodymyr Zelensky vazhdoi të shprehë të njëjtën ndjenjë, duke thënë se Navalny ishte “vrarë”.