Disa shenja të yjeve kanë lindur me këtë cilësi; të qëndrojnë të ftohtë edhe nën presion të jashtëzakonshëm, t’i marrin gjërat ashtu siç vijnë dhe të mos humbasin kurrë durimin.

Asgjë nuk mund t’i prekë dhe të ngatërrohet me zenin e tyre të brendshëm. Ato janë përtej të gjitha grindjeve të vogla, çdo toksiciteti dhe çdo drame. Le të zbulojmë se cilat shenja të zodiakut nuk shqetësohen dhe cilët përbërës kozmikë përfshihen në krijimin e shenjave më të pashqetësuara të zodiakut!

1.Ujori (20 janar – 18 shkurt)

Ujorët janë të njohur për natyrën e tyre të pavarur, unike, individualiste dhe ndonjëherë të përmbajtur. Ata vlerësojnë lirinë dhe individualitetin e tyre, shpesh duke u distancuar nga pritshmëritë konvencionale dhe drama emocionale. Perspektiva e tyre e menduar përpara dhe ndonjëherë e shkëputur i lejon ata të lundrojnë nëpër jetë pa u shqetësuar shumë nga çështje të vogla.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata kujdesen më pak se çdo person tjetër. Në fakt, ata kujdesen shumë; por, për çështjet më të mëdha, si ngrohja globale, gjenocidi, pabarazia, etj.

Energjia e tyre përqendrohet kryesisht në përmirësimin e mjedisit të tyre dhe gjithashtu të fitojnë para të mjaftueshme për të ndihmuar të shtypurit.

Pra, atyre nuk u pëlqen të investojnë shumë energjinë e tyre në çështjet personale, padyshim jo në ato që u sjellin stres, ankth ose mbingarkesë. Por nëse një gjë e tillë ndodh, ata thjesht mbyllen në vetvete dhe vazhdojnë me një fytyrë pokeri, duke qenë emocionalisht të padisponueshëm dhe plotësisht të paprekur nga ndonjë sulm faji, akuzimi ose drama. Ata thjesht e shprehin mendimin e tyre në një mënyrë të vërtetë dhe i qëndrojnë armëve derisa gjithçka të qetësohet.

2.Shigjetari (22 nëntor – 21 dhjetor)

Shigjetarët janë aventurierët e zodiakut, gjithmonë në kërkim të njohurive dhe përvojave të reja.

Shpirti i tyre që nuk thuaj kurrë-vdes, këndvështrimi pozitiv dhe dashuria për lirinë, të gjitha i bëjnë ata më pak të prirur për të djersitur gjërat e vogla. Ata janë më të fokusuar në aventurën e tyre të ardhshme të madhe, duke i bërë ata të duken të pashqetësuar nga sfidat e përditshme.

Ashtu si Ujorët, edhe ata nuk janë të mëdhenj në shfaqjen e emocioneve dhe preferojnë të qëndrojnë të qetë dhe të rastësishëm, edhe gjatë çështjeve serioze. Ata kanë një temperament, falë elementit të tyre të natyrshëm të Zjarrit, por nuk u pëlqen të sulmojnë të tjerët ose të përpiqen të ndikojnë tek ata.

Kur zbulojnë se njerëzit varen paksa shumë prej tyre ose një situatë pune ose jete kërcënon qetësinë e tyre të brendshme, ata thjesht paketojnë një çantë dhe largohen. Literalisht dhe figurativisht.

Shigjetarët gjithashtu preken nga vetmia dhe urrejnë të keqkuptohen. Por për të mos u zhytur në një stuhi emocionale ose për të humbur lirinë e tyre, ata preferojnë të qëndrojnë të shkëputur dhe indiferentë.

3.Binjakët (21 maj – 20 qershor)

Duke qenë të adaptueshëm dhe inteligjentë, Binjakët kanë një aftësi të natyrshme për të shpërfillur çdo sfidë, paragjykim, urrejtje ose gjykim që u del përpara. Ata mund të mendojnë në këmbë dhe gjithmonë të gjejnë një rrugëdalje nga situata më e ndërlikuar. Duke qenë mendjegjerë, ata pranojnë lehtësisht gjëra që të tjerët mund t’i kenë të vështirë t’i gëlltisin. Ata zgjedhin të jenë vëzhgues pasivë dhe preferojnë të mos përfshihen në zënka të panevojshme. Për më tepër, duke qenë se ata kanë dhuntinë e gëlltitjes, ata mund të dalin nga çdo problem ose t’i qetësojnë njerëzit pa mundim.

Binjakët karakterizohen nga një personalitet i dyfishtë; disponimi, opinionet dhe preferencat e tyre janë gjithmonë në fluks. Ata janë fleksibël dhe nuk mbajnë asgjë për një kohë të gjatë. Kjo është arsyeja pse ata zotërojnë artin e të lëshuarit. Ata nuk i marrin gjërat shumë seriozisht dhe edhe kur përballen me një krizë, ruajnë qetësinë dhe e drejtojnë situatën në mënyrë strategjike.