Temperatura mesatare në Francën metropolitane theu një rekord të ri për nxehtësinë e hershme të shtunën, duke tejkaluar rekordin e mëparshëm të vendosur vetëm më 6 prill, tha këtë të hënë shërbimi i motit të vendit Météo-France, i cili gjithashtu njoftoi një seri rekordesh mujore lokale midis 28 dhe 32 gradë Celsius.

13 prilli “ishte jashtëzakonisht i nxehtë për fillimin e prillit me një temperaturë mesatare në Francë (mesatarja e temperaturave në 30 stacione referimi) në 17.9 gradë Celsius, gjë që nuk kishte ndodhur kurrë para 15 prillit,” vuri në dukje shërbimi i motit në Francë.

Në një kulm në fillim të muajit, indeksi kishte vendosur tashmë një pikë referimi të ri më 6 prill në 17.6 gradë Celsius.

Me këtë “pikun e hershëm të nxehtësisë” të dytë, i cili zgjati nga e premtja deri të dielën, prilli 2024 mund të jetë muaji i 26-të radhazi që temperaturat do të tejkalojnë ose barazojnë temperaturat normale sezonale, një tregues që klima në Francë po nxehet qartë.

Në të gjithë vendin janë shënuar disa rekorde të të nxehtit për muajin prill, me temperatura maksimale ndërmjet 28 dhe 32 gradë Celsius në pjesën jugore të vendit të premten dhe të shtunën.