Donald Trump kryeson Joe Biden në gjashtë shtete të rëndësishme përpara zgjedhjeve presidenciale të nëntorit, sipas një sondazhi të Wall Street Journal të publikuar të mërkurën (3 prill).

Trump kryeson me 2 deri në 8 pikë përqindjeje në Pensilvani, Miçigan, Arizona, Xhorxhia, Nevada dhe Karolinën e Veriut, në pyetjen se kë do të zgjidhnin votuesit, përfshirë kandidatët e pavarur të palëve të treta.

Në Wisconsin, shteti i shtatë ku rezultati konsiderohet gjithashtu jo përfundimtar, Biden kryeson Trump me 3 pikë midis të gjithë kandidatëve. Në duelin mes tyre duket se mbledhin të njëjtën përqindje.

Fushata e Biden po përpiqet të qetësojë shqetësimet e votuesve në lidhje me ekonominë amerikane, pavarësisht krijimit të vendeve të punës, shpenzimeve të shëndetshme dhe rritjes së PBB-së më të mirë se sa pritej. Kjo çështje shqetëson ekonomistët dhe analistët politikë demokratë.

Në sondazhin e WSJ, pikëpamjet negative për performancën e punës së Bidenit janë më shumë se pikëpamjet pozitive me të paktën 16 pikë. Në katër nga shtetet ambivalente diferenca i kalon 20 pikë. Vetëm votuesit e Arizonës shprehën një pikëpamje negative për performancën e Trump gjatë kohës që ishte në detyrë.

Gjithashtu, 48% e votuesve vlerësuan se Trump është në gjendje më të mirë fizike dhe mendore për të marrë presidencën, ndërsa përqindja e Biden për të njëjtën pyetje është vetëm 28%.

Sondazhi u krye në një kampion prej 4200 votuesish (600 në çdo shtet) midis 17-24 marsit.