Sot Napoli përballet ndaj Leçes, ka pak shpresa për t’u kualifikuar në Ligën e Konferencës në rast të vendit të 9-të dhe triumfit të Fiorentinës në finale, por të 90 minutat e fundit të këtij sezoni katastrofik duket se përfaqësojnë më shumë bezdi se çdo gjë tjetër . Vëmendja është përqendruar vetëm nga trajneri i ardhshëm, kërkimi i figurës që së bashku me drejtorin e ri sportiv Mana, do të duhet të marrin në dorë një rithemelim të madh. Orët në vijim, mund të jetë vendimtare.

Kur të gjitha rrugët dukej se të çonin për Gasperinin, Napoli duket se ka marrë një tjetër. Klubi napolitan ka vazhduar kontaktet për Konten, zgjedhja e parë që nga kriza e tetorit. Puna ndërmjetësuese e drejtorit sportiv Mana ishte e paçmuar në këtë kuptim, pas nja dy ditësh gatishmërie nga De Laurentis, për të bërë progres në shifra dhe në projektin teknik.

Është pothuajse koha, por fjalët e fundit padyshim që do të jenë nga presidenti De Laurentis, i cili ka qenë prej kohësh i bindur për nevojën e një figure të fortë për të rindërtuar Napolin e tij.