Gjyqtarja franceze Stephanie Frappart u largua nga fusha e lojës së Panthessalikos nën mbrojtjen e kolegëve të saj, oficerëve të tjerë të akredituar dhe disa oficerëve të policies, që po mbikëqyrnin mbarëvajtjen e finales së Kupës së Greqisë.

Menjëherë pas bilbilit final dhe fitores 1-0 të Panathinaikosit (90’+7), futbollistët e zemëruar të Arisit i janë drejtuar arbitres franceze dhe kanë nisur protestat intensive.

Në të njëjtën kohë, dhe ndërsa Stéphanie Frappart filloi dalëngadalë të largohej për në dhomat e zhveshjes, pronari i tërbuar i PAE-së vrapoi për ta kapur atë dhe lëvizi kërcënues kundër saj, në një lëvizje që u bëri përshtypje të pranishmëve.

Dhe nëse ai nuk do të ishte frenuar nga disa më të ftohtë, gjërat mund të kishin shkuar më keq, pasi ai ishte jashtë vetes.

Në protestë ndaj arbitrimit, “verdhezinjtë” nuk kanë dashur të dalin në fushë dhe të marrin medaljet. Por për shkak se rrezikoheshin të ndëshkoheshin, siç parashikonte rregullorja, ata pranuan suvenirët për pjesëmarrjen në një tjetër finale të humbur.