21.05.2024 08:48

Autoktonet

Raportet sekrete të Sigurimit të Shtetit për dy djemtë e Kadri Hazbiut nga internimi...

Nga Dashnor Kaloçi/ “Vëllai im, Petriti, donte vajzën e Themeluesit të Partisë, por në një kohë kur Themeluesi i Partisë, nuk ishte mirë më shëndet,...

Përzgjidhet Logoja Kombëtare e 80 vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë

Memoriali ikonë “Nëna Shqipëri” është Logoja Kombëtare e 80 vjetorit të Çlirimit të Shqipërisë e pëzgjedhur fillimisht nga një komisioni i posaçëm i ngritur...

Letra e panjohur për Ramiz Alinë: Një grua për lindje udhëtonte shtrirë në gjendje...

Kjo letër është shkruar dhjetë vjet përpara ngjarjeve të “Dhjetorit të Studentëve”, nuk ka as pa asnjë korrektim, ashtu siç i kam menduar dhe...

Hora e Arbëreshëve, një pikëtakim mes shqiptarëve nga të gjitha trevat

Piana degli Albanesi, një qytezë arbëreshe vetëm 35 minuta larg Palermos në Siçili, po zbulohet së fundmi si një destinacion shpirtëror edhe nga shqiptarët e...

Dosja e Sigurimit, për intelektualët e njohur antikomunistë: Alfred Ashiku dhe Jani Temo, të...

Nga Agustin Mirakaj Në vitet e para pas Luftës së Dytë Botërore, ndër drejtimet prioritare të punës së pushtetarëve në Shqipëri, ishte shtypja e çdo...

“Qëndrimi i tij s’ka qenë i mirë, ka zhvilluar aktivitete armiqësore”/ Survejimi i gjeneralit...

Sot në 105 vjetorin e lindjes të Rrahman Përllaku, ish- gjeneral, partizan në luftën antifashiste, hero dhe komandant, por edhe i dënuar...

Sëmundja e Wilson rrezikonte ricopëtimin e Shqipërisë, biseda e shkrimtarit Fan Nolit me ish-Presidentin...

Kreu i katërt i këtij libri nis me bisedën e shkurtër të Nolit me Presidentin Amerikan W. Wilson, më 4 korrik të vitit 1918,...

“Enver Hoxha, shefi i Partisë Komuniste, i cili mbushi 76 vjeç më 16 tetor,...

Nga David Binder -Artikulli i “The Times, i vitit 1985 me autor gazetarin David Binder, korrespondent i saj në Ballkan- Në 18 qershor 1984, ushtarët...

Historia e panjohur e “diversantit”, që u stërvit nga CIA në Kompaninë 4000, në...

Nga Mexhit Prençi 'Nëntë Malet’ e Dibrës, kanë hyrë në histori si simbol i mençurisë, qëndresës, trimërisë dhe atdhetarisë. Rapsodi këndon: “Nëntë Malet e Dibrës/...

“Tezat e zeza të Ballukut”, si u përjashtua nga ushtria dekani Mujo Sokolaj! I...

HALIL RAMA Mujo Sokolaj është padyshim një nga personalitetet e shquara që zë vend nderi në historinë e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare dhe të Ushtrisë Shqiptare....