30.11.2023 03:41
Home Ide Faqe 2

Ide

Frika nga nisja e luftës bërthamore, si u mbijetoi atentateve Fidel Kastro! Një agjent...

Fidel Castro, lideri revolucionar i Kubës, i cili e ka udhëhequr këtë ishull me regjim komunist për afro gjysmë shekulli ka vdekur në moshën...

Pse e hoqi Berisha 29 nëntorin në 1992-in?

Nga Ylli Pata Me daljen e dokumenteve gjermane, por edhe britanike, sot nuk ka asnjë dilemë për ditën e fundit të Luftës së Dytë Botërore...

Tani debati për 29 Nëntorin, është debat për çlirimin nga berishizmi

Nga Mero Baze/ 29 Nëntori është një datë e cila ka krijuar një debat ideologjik rreth simbolikës së festës së çlirimit në Shqipëri. Debati në...

Tani debati për 29 Nëntorin është debat për çlirimin nga berishizmi

Nga Mero Baze 29 Nëntori është një datë e cila ka krijuar një debat ideologjik rreth simbolikës së festës së çlirimit në Shqipëri. Debati në parim...

Dita që u bëmë me yll në ballë

Nga Artan Duka 28-29 nëntori janë dy data kulmore historike të pandashme si vetë kokat e shqiponjës në flamurin kuqezi. LANÇ me datat e shumta...

A ia del dot një e Djathtë ekstreme në Shqipëri?

Nga Ben Andoni Që sapo e përmend idenë e të Djathtës ekstreme krijon një përballje aspak të mirë me publikun. Kur mendon diskursin, që u...

Minxhozi: Ju duhet një prift, jo një federatë

Skënder Minxhozi Mesa duket opozita e sotme ka vendosur të merret me gjithçka, përveçse me krizën e vërtetë që ka brenda vetes. Shpikin e...

Shqiptarët-Një, ‘çibani’ Berisha i braktisur, dhe ‘paketimet’ e tij

Nga Jakin Marena Shqiptarët janë mbledhur të gjithë bashkë në vendin amë. Kanë vërshuar nga të gjitha trevat dhe vendet ku jetojnë dhe punojnë, që...

Federata e opozitës me “Republika Srbska”

Nga Ylli Pata Që debati publik në Tiranë është kthyer në një skenë e një teatri absurd nuk ka ditë e emision që të...

Njeriu që kombi e ka lënë vetëm

Sali Berisha mund t'ia kursente vetes shkuarjen në Vlorë ditën e sotme. Të gjithë do ta gjenin me mendjen e tyre një arsye më...