Koronavirusi në Kinë ka vr.arë të paktën 56 njerëz dhe ka in.fektuar rreth 2000 të tjerë, duke nxitur fr.ikën e një epidemie globale, por a e parashikoi profetizuesi i njohur Nostradamus vir.usin e Kinës kur paralajmëroi një su.lmim të “mur.tajës së madhe”?Epidemia e koronavirusit po përshkon Kinën si zjarri për.vëlues me rreth 18 milion njerëz në tre qytete nën karantinë. Vir.usi vd.ekjeprurës, i cili shkakton simptoma të pneumonisë, u zbulua për herë të parë vitin e kaluar në qytetin Wuhan, në provincën e Hubeit.Por me një numër në rritje të infek.sioneve koronavirus që konfirmohen jashtë kufirit të Kinës, shqetësimet po rriten për sigurinë e njerëzimit në mabrë botën.

Disa madje kanë pretenduar në mënyrë të çuditshme shkrimtarin e shekullit 15 dhe profeti i supozuar Nostradamus parashikoi shpë.rthimin e një “mu.rtaje të madhe” në të ardhmen.Një përdorues në Twitter Marco Malacara shkroi: Antikrishti që udhëheq Shtëpinë e Bardhë, karkalecat, përmb.ytjet, mizat, koronavirusi. Unë mendoj se kjo është ajo që na tregoi Nostradamus rreth 546 vjet më parë.Një tjetër person ka komentuar në spanjisht: Pl.aga e shekullit XX. Një profetëesi e Nostradamusit. Do të vd.esim shumë shpejt. #coronavirus ”