Ata që jetojnë me të e dine dhe e ndjejnë. Por tani e thonë dhe mjekët. Një qen të zgjat jetën. Sepse një mik besnik na ndihmon të bëjmë një jetë më të shëndetshme në ajër të pastër dhe na rrit emociononalisht që kur jemi të vegjël. Shoqata amerikane e zemrës ka publikuar shifrat sipas të cilës pasja e një qeni shoqërohet me një ulje prej 24% të vdekshmërisë.

Doktoresha Caroline Kramer, endokrinologe dhe autore kryesore e studimit shkruan se të mirat shtohen për ata që janë goditur nga patologjitë vaskolare. Kjo lidhet me jetën më aktive që një person që kujdeset për një qen bën. Por edhe nëse nuk e thotë shkenca, ata që jetojnë me kafshët me 4 putra e dinë. Një qen është miku më i mirë.