Gjërat janë të vështira në shtëpi? Para se të hidhni rrobat e partnerit, apo të kërkoni një avokat për divorcin, ju vetë duhet të përpiqeni të korrigjoni vështirësitë në marrëdhënie.10 gjërat që duhet t’i thoni partnerit kur marrëdhënia juaj është e vështirë:1. “Çfarë dëshironi nga unë tani?”Me këtë pyetje ju i tregoni partnerit se dëshironi të lidheni dhe jo të shmangeni apo të tërhiqeni. Kjo nga ana tjetër do t’i qetësojë ata, dhe do t’ju japë mundësi për diskutim të qytetëruar dhe zgjidhjen e mundshme të problemit.2. “Si mund të ndihmoj pas ditës së vështirë që patët sot?”Përgjigja mund të jetë aq e thjeshtë sa një “ju lutem më dëgjoni!”. Kjo i jep partnerit tuaj një mundësi për të shfryrë në çfarëdo mënyre që ata zgjedhin. Me pyetjen e mësipërme ju tregoni se kujdeseni për partnerin tuaj, pavarësisht se çfarë ka ndodhur mes jush.

3. “Më vjen keq!”Duke qenë specifike se pse dhe se si kërkon të përmirësohesh për herën tjetër.4. “Ju faleminderit!”Duke qenë specifike se pse.5. “Unë jam krenar për ju!”Duke qenë specifike se pse. Ndjenja e vlerësimit ndaj të dashurit tuaj do t’i japë një nxitje, për të bërë gjënë më të vogël prej nesh të ndihet si e madhe.6. “Fëmijët tanë janë me fat që kanë një mama/baba si ju.”7. “Të lutem më fal.”Duke qenë specifike se pse. Udha e mundimshme nganjëherë është e frikshme, por pamja nga maja është spektakolare.8. “Të Dua.”9. “Unë do të bëj më shumë përpjekje për të …”