Që në moshë të hershme ne në mësojnë që të sillemi mirë me të tjerët dhe t’i trajtojmë njerëzit ashtu siç dëshirojmë të trajtohemi.Ndërsa rritemi kjo mendësi përkthehet në mënyrën se si ne sillemi në punë. Po a është e mundur që të sillesh gjithnjë siç duhet dhe mirë me të gjithë në vendin e punës?Sipas një sondazhi ka rezultuar se të qenit tepër miqësor me njerëzit në punën tuaj mund t’ju lërë mbrapa me vendin tuaj të punës.Për të qenë më të qartë ajo çka rezultonte në sondazh ishte fakti që një sjellje shumë e mirë mund të bëjë të dështoni në punën tuaj.Por kjo nuk do të thotë se ju duhet të silleni keq por të dini t’i tregoni vendin të tjerëve atëherë kur duhet.Më poshtë do të gjeni 8 mënyra të cilat tregojnë se si të qenit tepër miqësorë në punë mund t’ju kthehet mbrapsht si boomerang e t’ju dëmtojë.1.Mund të dukeni të mërzitshëm.2.Njerëzit mund të mos ju dëgjojnë.3.Të tjerët mund të përfitojnë nga ju.4.Njerëzit mund të kenë pritshmëri më ta larta për shkak të sjelljes suaj.5.Mund të ngjani të dyshimtë.6.Mund të mos respektoheni sa duhet.7.Ndoshta do të filloni të jepni më shumë nga duhet nga koha juaj.8.Do të përfundoni duke u ndjerë të neglizhuar