Morena Colombi, 59 vjeç nga Trucazzano, në rajonin e Milanos, pasi u kurua prej inf eksionit nga koronavirusi, doli dhe spitali dhe vendosi të flasë “Fillimisht kisha rrufë dhe kollë të thatë. Temperaturë jo. U shqetësova jo se kjo gjendje po zgjaste pak si shumë por sepse fri ka nga koronavirusi kishte ditë që po qarkullonte. Mendova se ndoshta edhe unë isha infektuar prej vir usit kinez edhe sepse për arsye të punës kam bërë disa udhëtime në Azi”. “Unë mendoj se një ala rm kaq i madh dhe histeria kolektive janë të pajustifikuara. Njerëzve duhet t’u thuhet se nëse infe ktohen, do të mbijetojnë dhe do të shërohen. Kur unë rezultova pozitiv pas analizave, pa niku kishte pu shtuar gjithë Italinë, por ja që unë u shërova nga koronavirusi”.