Përpjekjet për të qenë ai që nuk jeni, ka interpretime të ndryshme. Ose njerëzit ndjehen të vetëdijshëm dhe duan të paraqiten ndryshe nga ajo që janë ose kërkojnë që përmes “kostumeve” të personalitetit të mashtrojnë të tjerët dhe për këtë arsye të marrin përfitime për veten e tyre.

Shpesh shohim që ata janë të sjellshëm vetëm kur të tjerët janë të pranishëm, kjo është vetëm një fasadë hipokrite dhe e rreme që padyshim fsheh një qëllim. Ata që janë vërtet të sjellshëm dhe të interesuar pa ndonjë qëllim të dytë për të bërë mirë me të tjerët, nuk presin që të kenë një audiencë që admiron qëndrimin e tyre. Ata janë njerëz që janë gjithmonë kështu.

Me një dashamirësi të sinqertë që u vjen nga zemra dhe që zakonisht është tipari i tyre i vetëm, ata kanë tendencë të jenë të kuptueshëm, transparent dhe të aftë të dëgjojnë të tjerët. Është thjesht mënyra e tij për të parë jetën.

Njerëz miqësorë për nga natyra, të cilët është shumë e lehtë që ti njohësh, jo për mënyrën se si flasin, por për qëndrimet që kanë me të tjerët. Mirësia e sinqertë, e cila nuk ka qëllim përfitimin, përkthehet në gjeste siç është ndarja e telefonit celular dhe kushtimi i vëmendjes së bisedës me tjetrin ose bërja e pyetjeve që tregojnë interes. Në këto kohë kur të gjithë jemi më indiferentë ndaj njëri-tjetrit, ndjenja mund të bëjë një ndryshim të madh.

Njerëzit e rremë që përpiqen të duken thjesht të sjellshëm, fitojnë besimin se të tjerët nuk kryejnë veprimet e tyre. Dhe e vërteta është se jo vetëm që ne e shohim atë, por gjithashtu na shkakton një keqardhje të vogël; sepse është e vështirë të duash dikë që pretendon të jetë diçka që nuk është. Kur një person është miqësor, ai është gjithashtu i sinqertë dhe vetëm dëgjon pa gjykim. Është e dhimbshme të flasësh me dikë që ka mijëra paragjykime dhe nuk është në gjendje të pranojë ide të tjera, sepse ata paraqesin gjithmonë veten.

Mirësia nuk është thjesht të bësh një favor ose të hapesh derën kur dikush hyn ose largohet. Mirësia ka të bëjë me mbajtjen e një profili të ulët dhe të mos pretendosh të qëndrosh në këmbë ose të jesh mbi të tjerët. Ata që janë miqësorë janë gjithashtu të qëndrueshëm dhe bëjnë përshtypje të mirë në minutat e para. A e dini se shkenca thotë që ne vendosim nëse na pëlqen apo jo dikush në 7 sekondat e para të takimit me të?

Mirësia krijon ambiente të mira pune, gjeneron harmoni në familje, bën takime miqësore dhe argëtuese mes miqve. Njerëzit miqësorë janë njerëz të vlerësuar nga të tjerët dhe kjo i bën ata të pajisen me një personalitet unik dhe të paçmuar, ata dinë të marrin më të mirën nga të tjerët dhe të krijojnë ambiente të mira; përveç kësaj, ata i pëlqejnë të gjitha këto.