Nga Ilir Metaj/

Meqenese hapja e plazheve publike eshte ceshtje ditesh, po shpreh ca meraqe, qe uroj te degjohen edhe nga veshi i duhur duke u percjelle jo ne veshin tjetet, por ne mendjen perkatese.Duke qene qe plazhet do te jene vetem publike, jo private (me perjashtim te hoteleve),duke qene gjithashtu, se nuk eshte qe shquhemi per ndonje kulture qytetare kushedi cfare ( sidomos ne ambiente publike si plazhet), duhen marre masat, qe plazhet te kene mbikqyrje rigoroze nga ana e pushtetit lokal apo qendror, qe te sigurohen:

1.Pastertia e ambientit2.Vendosja e dusheve dhe cezmave me uje rrjedhes dhe sigurimi i standardeve te tjera qe kerkon protokolli i higjenes, sidomos ne kete situate.3.Mbajtja e distances se nevojshme te cadrave nga njera-tjetra.

Kjo e treta, per te shmangur edhe sherret qe mund te ndodhin nese nje i papergjegjshem e ngul cadren pa mbajtur distancen me cadren e afert.Madje per nje sherr te tille as policia nuk e gjen dot fajtorin, se hajde te gjeje proven kush e kishte ngulur i pari cadren.Thashe vetem 3 meraqe, kam patjeter edhe te tjera, por edhe keto mjaftojne, qe Ministria e Turizmit, por mbi te gjitha bashkite bregdetare, te “shtrengojne te ndenjurat” e te pergatiten per beteje!

Po,po beteje!Nese e marrin me mendjelehtesi e pa vemendjen e duhur, situata e plazheve publike, por edhe fati i sezonit turistik, rrezikon te kthehet ne makth.Perqendrim, organizim,pune, djerse!Jo takime fasadash qe prodhojne vetem qoka dhe humbje kohe!Beteja ka nisur!