Trajneri i Liverpool-it, Jurgen Klopp, ka zbuluar sekretin e suksesit me Të Kuqtë.Në një interivtë të dhënë për BILD, ai ka thënë:“Nuk kam bërë shumë gjëra ndryshe në krahasim me finalet e humbura në vitet e mëparshëm”.“Kemi marrë shumë vendime të drejta bashkë. Nëse unë do të kisha një talent, është mbledhja e një grupi shumë të aftë njerëzish”.

“Për shembull, stafi im teknik është i jashtëzakonshëm, por nuk ka një recetë. Është e rëndësishme edhe që të vazhdosh të zhvillohesh”.“Problemi te Dortmund-i ishte se skuadra jonë u copëtua. Shumë lojtarë u larguan. Kjo nuk ndodhi këtu dhe tani kemi pasur një ekip konstant për dy vite e gjysmë“Ne luajmë çdo ndeshje si të ishte e fundit, sepse nuk kemi asgjë tjetër për të bërë në fundjavë”, ka përfunduar Klopp.