ROME, April 11, 2020 .Two mounted police patrol in Rome, Italy, April 11, 2020. The coronavirus pandemic has claimed 19,468 lives in locked-down Italy, bringing the total number of infections, fatalities and recoveries so far to 152,271, according to the latest data released by the country's Civil Protection Department on Saturday. (Photo by Alberto Lingria/Xinhua via Getty) (Xinhua/ via Getty Images)

Hungaria do të ndalojë banorët e vendeve afrikane, shumicës së vendeve aziatike dhe të disa shtete europiane që të hyjnë në territorin e saj nga mesnata e së martës, njoftoi sot qeveria, duke theksuar ringjalljen në mbarë botën të rasteve të reja me COVID-19.“Ne duhet të ruajmë veten, në mënyrë që virusi të mos sillet nga jashtë. Shkalla e infeksionit këtu po bie dhe ne duam ta mbajmë atë kështu”, tha Gergely Gulyas, kreu i kabinetit të kryeministrit Viktor Orban, para gazetarëve.

Nga kjo masë e re preken vendet afrikane dhe aziatike, me përjashtim të Kinës dhe Japonisë.Në Europë, masa vlen për Shqipërinë, Bosnjë-Hercegovinën, Maqedoninë e Veriut, Kosovën, Bjellorusinë, Malin e Zi dhe Ukrainën.