I stinës dhe plot shije, shalqiun mund ta gjeni kudo në treg me çmim të ulët. Ky frut i pasur me vlera ushqyese, vetitë e tij i shtrin deri tek lëkura duke e bërë atë të rrëzëllejë. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, 92 përqind e përmbajtjes së shalqinit është ujë, ndaj ky frut është ideal për hidratimin e organizmit dhe lëkurës. Shalqini përmban vitaminat A, B6 dhe C të cilat ndihmojnë në mbajtjen e lëkurës të butë e të lëmuar. Duke përfituar nga rasti që ndodhet në treg ju sugjerojmë ta zgjeroni përdorimin e tij edhe në pijet që konsumoni.

Sot në AgroWeb.org ju këshillojmë që të provoni kombinimin e përkryer dhe antinflamator për lëkurëm atë me shalqi dhe kastravec. Një burim i mirë vitamine C shumë të nevojshme jo vetëm për lëkurë të mirë, por edhe për mbrojtjen e mirë të organizmit. Ndiqeni mëposhtë mënyrën e saktë të përgatitjes së këtij lëngu që do t’ju ndryshojë lëkurën në shumë pak kohë. Përbërësit 120 ml ujë i fteskët Gjysmë kastraveci 150 gr shalqi 2 lugë gjelle fara chia Përgatitja Për të nisur me përgatitjen e këtij lëngu AgroWeb.org ju këshillon të zgjidhni përbërës sa më të freskët e t’i pastroni ata si zakonisht me ujë të bollshëm. Prijini në copa të vogla dhe hidhini në një mikser si fillim ujin, kastravecin dhe shalqiun.

Përzieni mirë derisa e gjithë masa të jetë shkrirë e në fund shtoni farat chia dhe trazoni edhe një herë të fundit me shpejtësi minimale. Duke i lënë ato të fryhen 5-10 minuta tek lëngu. Më pas hidheni lëngun në një gotë dhe konsumojeni të freskët. Sipas dëshirës mund të shtoni edhe akull bë fund apo teksa e përgatisni tek mikseri. Mund ta konsumoni çdo mëngjes apo përgjatë ditës si një mënyrë për tu freskuar./AgroWeb.org