Në fakt produktet të vendosura në mbi 1 mijë kuti, me peshë 27 ton erdhën nga Brazili në Kinë më 7 gusht, dhe në ëuhan shkuan më 17 gusht. Prej atëhere mishi nuk ka dalë në treg. Autoritetet e Wuhan morën masat duke karantinuar personelin që punonte në atë depo dhe kanë dezinfektuar ambientin.

Deri më tani nuk ka pasur më shenja të virusit në depo pasi janë testuar 120 punonjës dhe janë marrë 200 mostra mjedisore të gjitha negative.

Në janar të vitit që po lëmë pas një epidemi u shfaq në Wuhan që më pas mori dhe emrin COVID-19 që ka infektuar gjithë botën, ose më saktë 53 milion të infektuar në gjithë planetin dhe mbi 1 milion v  ik ti ma, të paktën zyrtarisht.