Teksa në shumë vende të botës ka filluar vaksinimi ndaj COVID-19, vendi i vogël por i famshëm i Izraelit ka vendosur rekordin deri më tani.

Izreali ka vaksinuar më shumë se 1 milionë banorë, ose përkthyer ndryshe 12% të popullsisë. Prioritet ka vendosur moshën mbi 60 vjeç teksa i pari që bëri vaksinën ishte kryeministri Netanyahu.

Izraeli nuk është surprizë duke parë se ndiqet nga një vend po ashtu i vogël si Bahreini me rreth 4%. Më pas vijnë Mbretëria e Bashkuar, SHBA, Danimarka dhe Kina.