Rrjetet sociale Twitter dhe Facebook kanë bllokuar llogarinë e Presidentit në detyrë, Donald Trump pasi ky i fundit ka postuar në lidhje me protestat që përfshinë ditën e djeshme SHBA-në. Twitter ka bllokuar llogarinë e Donald Trump për 12 orë. Kompania e komunikoi këtë duke shpjeguar se kjo erdhi për shkak të shkeljeve të politikave të Twitter-it, duke përfshirë ato të k ër cën ime ve.

Në një mesazh në rrjetin social për protestuesit ai tha “Ju dua” para se t’u thoshte të shkonin në shtëpi. Ai përsëriti gjithashtu pretendime të rreme në lidhje me mashtrimet zgjedhore. Twitter tha se kërkohej heqja e tre tweet-eve për shkelje të politikës sonë të integritetit qytetar.

Kompania tha se llogaria e presidentit do të mbetej e mbyllur përherë nëse tweets nuk hiqeshin. Gjithashtu në llogarinë e tij në Twitter është bllokuar dhe interaktiviteti me përdoruesit e tjerë, ku nuk mund të pëlqesh apo të komentosh në postimet që Twitter i cilësoi të papërshtatshme. Ndërkohë edhe Facebook bllokoi llogarinë e presidentit Trump për 24 orë. YouTube gjithashtu hoqi videon ku Donald Trump i bënte thirrje protestuesve që të qetësoheshin.