Nga sot, 15 shkurti 2021 fillon viti i Kaut prej metali Yin dhe do të jetë një vit i punës së palodhur. Puna e palodhshme, programatike dhe shumë e vendosur do të jetë një nga karakteristikat e këtij viti, në të cilin gjetja e stabilitetit do të jetë preokupimi ynë kryesor. Është gjithashtu e vërtetë, megjithatë, se Kau është një shenjë aq e fortë sa që ndonjëherë është edhe e ngurtë, pa kompromis, e papërshkueshme nga nevojat jomateriale. Përveç kësaj, kjo shenjë, e cila i përket Bricjapit në astrologjinë perëndimore, shpesh është aq e përqendruar në konkretësinë e rezultateve të saj, saqë harron si komunikimin e emocioneve të veta ashtu edhe dhe lehtësinë. Pavarësisht se është një shenjë shumë besnike, mënyra e e ndërtimit të kësaj shenje bën që të jetë më e vëmendshme ndaj prakticitetit, sesa ndaj emocioneve. Më në fund, për shkak të mungesës së yjeve të favorshëm, ky do të jetë një vit me pak energji dhe ata që do të jenë prezent, nuk do të jenë gjithmonë të mirë: do të jetë, pra, një vit i vështirësive të mëtejshme, veçanërisht nga pikëpamja ekonomike. Padyshim, sidoqoftë, kjo varet për secilin prej nesh nga shenja jonë zodiakale kineze. Por le të shohim karakteristikat dhe datat e secilës shenjë.

Karakteristikat e 12 shenjave të horoskopit kinez

Miu

Datat e lindjes: 2020: 25 janar 2020 – 11 shkurt 2021: Metal; 2008: 7 shkurt 2008 – 25 janar 2009: Toka; 1996: 19 Shkurt 1996 – 6 Shkurt 1997: Zjarri; 1984: 2 shkurt 1984 – 19 shkurt 1985: Druri; 1972: 15 shkurt 1972 – 2 shkurt 1973: Uji; 1960: 28 janar 1960 – 14 shkurt 1961: Metal; 1948: 10 shkurt 1948 – 28 janar 1949: Toka; 1936: 24 janar 1936 – 10 shkurt 1937: Zjarri; 1924: 5 Shkurt 1924 – 24 Janar 1925: Dru.

Personaliteti: Miu është një shenjë shumë simpatike dhe emocionuese, intuitive dhe e vëmendshme. Kjo shenjë kaq e gjallë dhe e shoqërueshme e zodiakut kinez, nuk ka nevojë për t’ia bërë dy herë ftesën për një festë. Por edhe nëse ai duket i vendosur, i gatshëm për të ndihmuar të gjithë dhe nganjëherë edhe një gjithçkaditës super-kritik, mos e nënvlerësoni sentimentalitetin e tij. Sidomos nëse ai do të ndihej i mbyllur në kafaz, do të kujtonte vetëm të kaluarën dhe do të pendohej për gjithçka që është larg: për ta bërë atë të preket, mjafton t’i flisni në një gjuhë të huaj!

Bualli ose Kau

Vitet e lindjes: 2021: 12 shkurt 2021 – 31 janar 2022: Metal; 2009: 26 janar 2009 – 14 shkurt 2010: Toka; 1997: 7 Shkurt 1997 – 28 Janar 1998: Zjarri; 1985: 20 shkurt 1985 – 8 shkurt 1986: Druri; 1973: 3 Shkurt 1973 – 22 Janar 1974: Uji; 1961: 15 Shkurt 1961 – 4 Shkurt 1962: Metal; 1949: 29 Janar 1949 – 16 Shkurt 1950: Toka; 1937: 11 Shkurt 1937 – 30 Janar 1938: Zjarri; 1925: 25 janar 1925 – 12 shkurt 1926: Druri.

Personaliteti: shumë autoritar. Kau është qëndrueshmëria, puna, konkretësia, disiplina dhe vetë-disiplina par ekselencë. Shumë kokëfortë dhe racional: nëse nuk sheh, nuk beson dhe do të jetë e vështirë për të që të braktisë veten tek spiritualizmi! Sigurisht, mund të jeni i sigurt se nëse i jepni një detyrë, ai do ta çojë deri në fund në mënyrën më të mirë: krenaria e tij nuk parashikon zgjidhje të tjera, përveç përsosmërisë.

Tigri

Vitet e lindjes: 2022: 1 shkurt 2022 – 21 janar 2023: Uji; 2010: 14 Shkurt 2010 – 2 Shkurt 2011 Metal; 1998: 28 janar 1998 – 15 shkurt 1999 Toka; 1986: 9 janar 1986 – 28 janar 1987 Zjarri; 1974: 23 janar 1974 – 10 shkurt 1975 Druri; 1962: 5 shkurt 1962 – 24 janar 1963 Uji; 1950: 17 shkurt 1950 – 5 shkurt 1951 Metal; 1938: 31 janar 1938 – 18 shkurt 1939 Toka; 1926: 13 Shkurt 1926 – 1 Shkurt 1927 Zjarri.

Personaliteti: Tigri është luftëtari rebel dhe pasionanti i zodiakut kinez: është e pamundur ta vendosësh në një kafaz dhe mbi të gjitha është e pamundur të parashikosh se çfarë ka në kokën e tij. I paqetë, i pamatur dhe mbi të gjitha i patrembur: ai as nuk mendon për të pritur të numërohet deri në dhjetë para se ta përmbysë situatën edhe nëse, me situatën e përmbysur, ai vetë do të humbasë konfortin e tij. Është aq nomad dhe i pavarur, sa që nuk ka nevojë për mbrojtje të qëndrueshme.

Lepuri

Vitet e lindjes: 2023: 22 janar 2023 – 9 shkurt 2024: Uji; 2011: 3 Shkurt 2011 – 22 Janar 2012: Metal; 1999: 16 Shkurt 1999 – 4 Shkurt 2000: Toka; 1987: 29 Janar 1987 – 16 Shkurt 1988: Zjarri; 1975: 11 Shkurt 1975 – 30 Janar 1976: Dru; 1963: 25 Janar 1963 – 12 Shkurt 1964: Uji; 1951: 6 shkurt 1951 – 26 janar 1952: Metal; 1939: 19 shkurt 1939 – 7 shkurt 1940: Toka; 1927: 2 shkurt 1927 – 22 janar 1928: Zjarri.

Personaliteti: Lepuri është një shenjë e mençur, e ëmbël dhe e mirë. Shpirtërorja për njerëzit e lindur nën këtë shenjë kineze të zodiakut është shumë e rëndësishme: ata gjithmonë duket se kërkojnë paqe të brendshme. Këtu është me të vërtetë e pamundur të kërkosh konflikt, sepse nuk ka hije ambicie apo dëshire për epërsi. Sigurisht, e gjithë kjo “të humbasësh në mendime të mahnitshme”, ndonjëherë përkthehet në një praktikë të dobët logjistike: por nuk mund të kesh gjithçka!

Dragoi

Vitet e lindjes: 2024: 10 shkurt 2024 – 28 janar 2025: Uji; 2012: 23 janar 2012 – 9 shkurt 2013: Uji; 2000: 5 shkurt 2000 – 23 janar 2001: Metal; 1988: 17 shkurt 1988 – 5 shkurt 1989: Toka; 1976: 31 Janar 1976 – 17 Shkurt 1977: Zjarri; 1964: 13 Shkurt 1964 – 1 Shkurt 1965: Druri; 1952: 27 Janar 1952 – 13 Shkurt 1953: Uji; 1940: 8 shkurt 1940 – 26 janar 1941: Metal; 1928: 23 janar 1928 – 9 shkurt 1929: Toka; 1916: 3 Shkurt 1916 – 22 Janar 1917: Zjarri

Personaliteti: Dragoi në horoskopin kinez është perandori: mashkull, i fuqishëm, i guximshëm, i fortë dhe me një ngarkesë të madhe përgjegjësie. Sigurisht, duhet bërë kujdes, sepse ai heq qafe menjëherë, të gjithë ata që nuk mendojnë si ai! Diplomacia, strategjia dhe dialektika nuk janë pikat e tij të forta: kjo shenjë e zodiakut dëshiron të zgjidhë çështjet sa më shpejt të jetë e mundur në një mënyrë absolutisht përfundimtare. Askush nuk është aq i vrullshëm dhe i vendosur sa ai.

Gjarpri

Vitet e lindjes: 2013: 10 shkurt 2013 – 30 janar 2014: Uji; 2001: 24 janar 2001 – 15 shkurt 2002: Metal; 1989: 6 shkurt 1989 – 26 janar 1990: Toka; 1977: 18 Shkurt 1977 – 6 Shkurt 1978: Zjarri; 1965: 2 Shkurt 1965 – 20 Janar 1966: Dru; 1953: 14 shkurt 1953 – 2 shkurt 1954: Uji; 1941: 27 Janar 1941 – 14 Shkurt 1942: Metal; 1929: 10 shkurt 1929 – 29 janar 1930: Toka; 1917: 23 janar 1917 – 10 shkurt 1918: Zjarri.

Personaliteti: Gjarprit padyshim që i pëlqen ta shijojë jetën aq shumë sa që në zodiakun kinez është mbreti i dëfrimeve: modës, artit, muzikës dhe bisedës. Pa harruar seksin pa asnjë ndalim dhe ushqim sipas dëshirës! Me sa duket paqësor, është mirë të mos nënvlerësohet një gjarpër që është filozof, është një programues i shkëlqyeshëm: vështirë se do ta shihni të marrë një armë, por për sa i përket fuqisë së mendjes ai nuk ka krahasim.

Kali

Vitet e lindjes: 2016: 31 janar 2014 – 2015: Druri; 2002: 12 shkurt 2002 – 31 janar 2003: Uji; 1990: 27 Janar 1990 – 14 Shkurt 1991: Metal; 1978: 7 shkurt 1978 – 27 janar 1979: Toka; 1966: 21 Janar 1966 – 8 Shkurt 1967: Zjarri 1954: 3 shkurt 1954 – 16 shkurt 1955: Dru; 1942: 15 shkurt 1942 – 4 shkurt 1943: Uji; 1930: 30 janar 1930 – 16 shkurt 1931: Metal; 1918: 11 Shkurt 1918 – 31 Janar 1919: Toka.

Personaliteti: Kali është sigurisht më i liri, më i pavaruri dhe më krijuesi i të gjithë zodiakut. Dëshironi pak heshtje? Më mirë të mos ia kërkoni kësaj shenjë të zodiakut, sepse edhe nëse do të donin, nuk munden ta mbajnë brenda gjuhën e tyre të gjatë. Qëndrueshmëria dhe vendosmëria në ndjekjen e rezultateve nuk janë me të vërtetë cilësitë e tij më të mira, por, nga ana tjetër, ai nuk duket se kërkon aspak stabilitet dhe siguri. Askush nuk është më i gatshëm se një kalë për të dalë nga zona e rehatisë!

Delja

Vitet e lindjes: 2017: 6 shkurt 2027 – 25 janar 2028 Zjarri; 2015: 19 Shkurt 2015 – 7 Shkurt 2016 Dru; 2003: 1 Shkurt 2003 – 21 Janar 2004 Ujë; 1991: 15 Shkurt 1991 – 3 Shkurt 1992 Metal; 1979: 28 Janar 1979 – 15 Shkurt 1980 Toka; 1967: 9 shkurt 1967 – 30 janar 1968 Zjarri; 1955: 24 janar 1955 – 11 shkurt 1956 Dru; 1943: 5 shkurt 1943 – 24 janar 1944 Uji.

Personaliteti: Delja është një shenjë e ndjeshme, e ëmbël, me zemër të mirë, e sinqertë dhe plot virtyt. Njerëzimi është para së gjithash dhurata e saj e madhe: ndër të gjitha, është shenja e lidhur me feminilitetin, çmendurinë dhe thellësinë e ndjenjave. Sigurisht, në të gjithë këtë triumf të emocioneve të forta, ndonjëherë frika e mbizotëron: për këtë arsye është gjithmonë mirë që një person i lindur nën shenjën e deleve të ketë dikë pranë tij që beson në të dhe e nxit atë të marrë iniciativën.

Majmuni

Vitet e lindjes: 2016: 8 Shkurt 2016 – 27 Janar 2017: Zjarri; 2004: 22 janar 2004 – 8 shkurt 2005: Druri; 1992: 4 Shkurt 1992 – 22 Janar 1993: Uji; 1980: 16 shkurt 1980 – 4 shkurt 1981: Metal; 1968: 30 janar 1968 – 16 shkurt 1969: Toka; 1956: 12 shkurt 1956 – 30 janar 1957: Zjarri; 1944: 25 janar 1944 – 12 shkurt 1945: Druri;

1932: 6 shkurt 1932 – 25 janar 1933: Uji.

Personaliteti: Majmuni është shpikësi i zodiakut kinez: gjeniu, ai që arrin të duket shumë larg dhe të hamendësojë para të tjerëve. Sigurisht, askush nuk duhet ta nënvlerësojë ambicien dhe dëshirën për të treguar fitoren e një Majmuni! Sidoqoftë duhet thënë se kjo shenjë e zodiakut nuk bën asgjë për të fshehur kotësinë dhe vetëbesimin dhe prandaj rrallë do t’ju flasë pas shpine. Drejt dhe i mërzitshëm si askush tjetër.

Gjeli

Vitet e lindjes: 2017: 28 janar 2017 – 15 shkurt 2018: Zjarri; 2005: 9 shkurt 2005 – 28 janar 2006: Druri; 1993: 23 janar 1993 – 9 shkurt 1994: Uji; 1981: 5 shkurt 1981 – 24 janar 1982: Metal; 1969: 17 shkurt 1969 – 5 shkurt 1970: Toka; 1957: 31 janar 1957 – 17 shkurt 1958: Zjarri; 1945: 13 Shkurt 1945 – 1 Shkurt 1946: Dru; 1933: 26 Janar 1933 – 13 Shkurt 1934: Uji; 1921: 8 shkurt 1921 – 27 janar 1922: Metal.

Personaliteti: “Asgjë nuk është ashtu si duket”: kjo maksim duket se përfaqëson në mënyrë të përsosur shenjën kineze të gjelit. Në fakt, kjo shenjë ka një mënyrë të sigurt dhe të guximshme për t’u shfaqur nga jashtë dhe një tjetër shumë më konservatore dhe të frikësuar që kujdeset ta mbajë të fshehur. Gjeli pëlqen të ketë të drejtë dhe mbi të gjitha që kjo t’i njihet publikisht. A doni ta bëni mik? Adhurojeni!

Qeni

Vitet e lindjes: 2018: 16 shkurt 2018 – 4 shkurt 2019: Toka; 2006: 29 Janar 2006 – 17 Shkurt 2007: Zjarri; 1994: 10 Shkurt 1994 – 30 Janar 1995: Dru; 1982: 25 janar 1982 – 12 shkurt 1983: Uji; 1970: 6 shkurt 1970 – 26 janar 1971: Metal; 1958: 18 shkurt 1958 – 7 shkurt 1959: Toka; 1946: 2 shkurt 1946 – 21 janar 1947: Zjarri; 1934: 14 shkurt 1934 – 3 shkurt 1935: Druri.

Personaliteti: shumë besnik dhe i mirë, kjo është shenja më e mirë e të gjithë astrologjisë kineze: praktikisht bishtatundës! I mençur por pa u mbajtur me të rëndë, ai është gjithmonë i kujdesshëm për të bërë gjënë e duhur dhe mbi të gjitha atë që i bën më të lumtur njerëzit që ai i do. Ndjenja e tij e detyrës kërkon që ai t’i japë kujtdo të paktën një shans dhe mbi të gjitha të mos i vendosë kurrë nevojat e tij para atyre të të tjerëve. Në thelb, nëse keni ndonjë problem, do të ishte mirë të kontaktoni një qen!

Derri

Vitet e lindjes: 2019: 5 shkurt 2019 – 23 janar 2020: Toka; 2007: 18 shkurt 2007 – 6 shkurt 2008: Zjarri; 1995: 31 janar 1995 – 18 shkurt 1996: Druri; 1983: 13 Shkurt 1983 – 1 Shkurt 1984: Uji; 1971: 27 Janar 1971 – 14 Shkurt 1972: Metal; 1959: 8 shkurt 1959 – 27 janar 1960: Toka; 1947: 22 janar 1947 – 9 shkurt 1948: Zjarri; 1935: 4 shkurt 1935 – 23 janar 1936: Druri; 1923: 16 shkurt 1923 deri më 4 shkurt 1924: Uji.

Personaliteti: nëse ka një shenjë të zodiakut që është vërtet e aftë të shijojë jetën, është derri, i quajtur edhe Derri i egër. Në të gjitha kuptimet, pra, nuk ka asnjë lloj kënaqësie për të cilën derri i egër nuk është i disponueshëm për t’ju mbështetur. Por nëse duket se jeta e një personi të lindur nën shenjën e Derrit është e qetë dhe drejtvizore, mos u mashtroni: këtu më shumë se në çdo vend tjetër në astrologjinë kineze e duan sekretin, misterin, gjithçka që është shumë interesante nuk duhet të jetë menjëherë e dukshme.

Përputhshmëria midis shenjave kineze të horoskopit

Në përgjithësi, le të themi se përputhshmëritë më të mira janë midis:

Miu – Dragoi – Majmuni – të patrembur dhe të vendosur në veprim. Kau – Gjarpri – Gjeli – konstant dhe racional. Tigri – Kali – Qeni – të motivuar, idealista dhe introspektivë. Lepuri – Delja – Dërri – artistë introspektivë dhe emocionalë

Edhe kur punojmë me horoskopin kinez, si dhe kur i afrohemi horoskopit perëndimor, duhet të kujtojmë para së gjithash se për të pasur një pamje sa më të qartë, duhet të kemi parasysh të gjithë tabelën tonë të lindjes dhe që, në çdo rast, ne jemi mbrojtës të fatit tonë dhe duke njohur njëri-tjetrin na duhet të dominojmë mbi pikat e dobëta dhe të shfrytëzojmë pikat e forta.

Këtu është horoskopi kinez për secilën shenjë të zodiakut në vitin e Buallit prej metali Yin:

2021 për Miun

Kombinimi është i favorshëm dhe do të çojë në ndryshime në kontekst: si një ndryshim, një transformim që fillon nga një risi, një befasi, e cila më pas do të bëhet pjesë e jetës së përditshme. Pra, një hap i rritjes.

2021 për Buallin

Ata mbyllin një cikël. Mund t’ju ri-propozohen situata të vjetra, duhet të mbyllni një cikël për të hapur një tjetër dhe ndërkohë, gjatë vitit, mund të gjendeni në situata të lodhshme, në të cilat duhet të zgjidhni dhe të rivendosni rregullin. Ekziston nevoja për t’i kushtuar vëmendje të madhe vendimeve dhe për të përdorur qartësinë dhe pjekurinë.

2021 për Tigrin

Ekziston një ndjenjë shumë e fortë e vetmisë, pothuajse e moskuptimit dhe vështirësisë në dialog me botën e jashtme. Vetmia mund të jetë e vërtetë, në kuptimin e ndarjes nga dikush që e doni, ose emocionale. Sidoqoftë, kjo situatë, pak si një kundërvënie e Saturnit në astrologjinë perëndimore, ka në vetvete farën e rritjes shpirtërore.

2021 për Lepurin

Edhe këtu ekziston një ndjenjë e vetmisë reale ose e perceptuar, por mbi të gjitha, ju do të duhet të kujdeseni për veten, shëndetin tuaj, si fizikisht, ashtu edhe emocionalisht.

2021 për Dragoin

Kau nuk e pëlqen veçanërisht Dragoin dhe mbi të gjitha do të japë ndjesinë e një stresi të madh që përshkon jetën e tij. Ekziston nevoja për t’i holluar ca axhendat dhe për të gjetur kohën e duhur: ju duhet hapësirë ​​dhe qetësi mbi të gjitha për të menduar mirë për atë që dëshironi me të vërtetë. Nevoja është të jesh i sinqertë me veten tënde dhe ta shikosh jetën me qartësi, duke lënë mënjanë ekzagjerimet dhe idealizimet.

2021 për Gjarprin

Është një vit me fat ky i Buallit! Ky kombinim sjell gjëra konkrete, efektivitet dhe një dëshirë të madhe për të bërë. Krijon përshtypjen sikur gjërat në pritje do të realizoheshin me lehtësi dhe menjëherë. Të rejat shfaqen dhe do të kapen në fluturim si nga një këndvështrim privat, edhe publik, për shembull nga një këndvështrim profesional. Realizimi do të jetë i fortë.

2021 për Kalin

Impulsiviteti i Kalit përplaset me durimin aktiv të Kaut. Padyshim, sa më të rinj janë, aq më pak janë në gjendje ta përvetësojnë këtë impulsivitet. Emocionet shpesh do të jenë të pakontrollueshme si për të kuptuar, ashtu edhe për të shpjeguar dhe futur në botën shoqërore. Kërkimi i stabilitetit është i fortë, por rruga për të arritur atje nuk është gjithmonë lineare. Kali do të ketë nevojë për këshilltarë të mirë.

2021 për Delen

Edhe Bualli me Delen nuk shkojnë mirë, duhet thënë! Situatat e reja që nuk janë zgjedhur do të jenë shumë të mundshme dhe për këtë arsye është mirë që Delja të përgatitet të ndryshojë, sesa të mbetet e lidhur me melankolinë e së kaluarës. Mund të ndihet si në një rrugë pa krye, ku ndryshimi është i nevojshëm, por i vështirë. Për këtë Delja do të duhet të përdorë intelektin për të kuptuar situatën e saj me qartësi, duke lënë mënjanë edhe emocione të forta. Përsëri të mos harrojmë se jemi në një vit stabiliteti.

2021 për Majmunin

Me një ndjenjë të madhe kthjelltësie, Majmuni do të përfitojë nga situatat: miq, ndihmë, situata të favorshme. E gjithë kjo çon në evolucionin personal dhe atë shoqëror, madje edhe në krahasim me njerëzit që i rrethojnë të lindurit nën këtë shenjë.

2021 për Gjelin

Ekziston një harmoni e mirë midis Gjelit dhe Buallit, kështu që të lindurit nën këtë shenjë do të kenë një vit të mbarë. Efektiviteti do të jetë i fortë dhe konkretësia do të shihet me shumë entuziazëm. Gjeli do të jetë i lumtur që do të jetë në gjendje të përfundojë projekte.

2021 për Qenin

Është një vit në të cilin do të jetë e mundur të gabosh duke grumbulluar stres dhe mendime. Ritmet e jetës mund të bëhen të larta për shkak të zgjedhjeve shumë të guximshme, të konsideruara keq. Edhe këtu ka nevojë t’i kushtohet kohë emocioneve të thella të dikujt dhe gjithashtu njerëzve me të cilët ndihet i lidhur, duke filluar nga familja e tij. Qeni është një shenjë shumë besnike, prandaj është e lidhur me afeksionin.

2021 për Derrin

Ky është një vit distancimi, sikur të kishte njerëz ose gjëra nga të cilat është e nevojshme të shkëputeni. Kjo mund të sjellë trishtim dhe shumë pyetje drejtuar vetes, por ky është një hap i domosdoshëm.