Motorola Moto G50 kohët e fundit u shfaq në listimet e TENAA, e aty gjithashtu u zbuluan pamjet e pajisjes. Pajisja ka tre kamera në pjesën e pasme dhe një ekran të sheshtë LCD me një prerje në pjesën e përparme. Moto G50, i njohur gjithashtu me emrin e koduar si Motorola Ibiza, pritet të vijë në variantet blu dhe gri.

Paneli në pjesën e pasme do të ketë gjithashtu një sensor të gjurmës së gishtave, ndërsa butonat e energjisë, zërit dhe asistentit të Google do të vendosen në të djathtë të sipërme të kornizës.

Moduli i kamerës në pjesën e pasme ka një mbishkrim që shkruan “48 MP QUAD PIXEL”. Njëri prej pasqyrave tregon gjithashtu pjesën e poshtme të pajisjes, ku duket porti për audio me 3.5 mm, si dhe porti dhe mikrofoni USB-C. Kur bëhet fjalë për specifikimet, ne e dimë që Motorola Moto G50 do të përdorë Android 11 që nga fillimi dhe do të ketë një bateri 5000mAh me mbështetje për mbushje me 10W.