Financat personale janë një aspekt shumë i rëndësishëm i jetës tonë dhe vendimet e duhura në këtë fushë kanë një efekt pozitiv edhe në mirëqenien tonë si individë. Teknologjia dhe inovacioni rrethojnë jetën tonë në vitin 2021, në këtë mënyrë do ishte një veprim i zgjuar që edhe vendimmarrja jonë sa i përket financave të përmirësohet për më mirë nëse fokusohemi të përdorim mjetet e duhura.

Një strategji e mirë gjithmonë ju jep avantazhin për të përdorur më mirë burimet që keni në dispozicion, në këtë rast paratë tuaja. Më poshtë ndodhen disa aplikacione të cilat shërbejnë për funksione të ndryshme, por që kanë një qëllim të përbashkët: të qënurit një mjet i dobishëm për të arritur maksimizimin e përdorimit të parave të tuaja.

YNAB-Ju Duhet një Buxhet, ose YNAB, fiton vendin e parë për shkak të filozofisë dhe reputacionit të njohur të buxhetimit të kompanisë.

YNAB ofron mundësinë për të sinkronizuar llogaritë tuaja bankare, për të importuar të dhënat tuaja nga një skedar, ose për të futur manualisht çdo transaksion. Për të filluar, kompania sugjeron të mësosh bazat në lidhje me aplikacionin përmes kurseve video ose leximit të një udhëzuesi. YNAB ofron një qasje pro-aktive të buxhetimit, në vend se të gjurmojë atë që keni shpenzuar tashmë, si disa konkurrentë.

Mint-Mint dallohet për disa arsye. Është një nga aplikacionet më të njohura të buxhetit, me mbi 25 milion përdorues. Aplikacioni është falas dhe i lehtë për t’u përdorur për buxhetuesit e të gjitha niveleve. Ju gjithashtu mund të konfiguroni rikujtesat e pagesave të faturave, të gjurmoni investimet dhe të keni qasje në rezultatin tuaj të kredisë TransUnion – të gjitha këto e bëjnë Mint zgjedhjen tonë për aplikacionin më të mirë të buxhetit falas.

Ju mund të sinkronizoni llogaritë tuaja financiare brenda aplikacionit ose të shtoni manualisht transaksione. Mint ju lejon të shihni të gjitha llogaritë tuaja në një vend dhe të mbani gjurmët e shpenzimeve tuaja në baza ditore. Aplikacioni automatikisht organizon shpenzimet tuaja, kështu që ju mund të shihni gjithsej sipas kategorive me një shikim

Simplifi-Simplifi nga Quicken fiton vlerësime të larta sepse ofron një plan shpenzimesh të personalizuara me azhurnime në kohë reale sesa ju ka mbetur për të shpenzuar gjatë gjithë muajit. Aplikacioni sinkronizon llogaritë tuaja bankare për t’ju treguar se ku qëndroni dhe progresin tuaj në qëllimet financiare. Simplifi nga Quicken gjurmon gjithashtu faturat dhe pajtimet tuaja mujore, përfshirë ato që nuk i përdorni.

PocketGuard-PocketGuard bëri prerjen sepse aplikacioni ndihmon në frenimin e shpenzimeve të tepërta. Kompania përdor një algoritëm për të ndjekur të ardhurat, shpenzimet dhe qëllimet tuaja të kursimeve për t’ju treguar se sa mund të shpenzoni çdo ditë. Këto kufij të shpenzimeve e bëjnë më të lehtë heqjen dorë nga shpenzimi i tepërt dhe marrja nën kontroll e qëllimeve tuaja financiare.

Zeta-Zeta është një nga pak aplikacionet e buxhetimit falas të dizajnuara posaçërisht për çifte, financa të përbashkëta ose jo. Aplikacioni kujdeset për të gjitha llojet e çifteve, duke përfshirë ata që jetojnë së bashku, të fejuar, të martuar ose prindër të rinj. Ju mund të sinkronizoni llogari të ndryshme për të ndjekur shpenzimet, për të parë vlerën tuaj neto dhe për të menaxhuar së bashku faturat.