Telefonat e rinj me seri A nuk janë aspak inferiorë ndaj modeleve më të lmira me çmim të lartë. Ndërsa seritë S me çmim të lartë nga Samsung përfaqësojnë majën e prodhuesit, telefonat inteligjentë të serive A janë rregullisht ndër telefonat më të shitur në të gjithë botën. Me Samsung Galaxy A52, Galaxy A52 5G dhe Galaxy A72, Samsung tani ka azhurnuar serinë e saj A. Nëse shikoni specifikimet, vështirë se ka ndonjë arsye për të hedhur sytë drejt pajisjeve S21 dukshëm më të shtrenjta.

Çfarë ka te re? Të tre telefonat inteligjentë të paraqitur të serisë A kanë një ekran AMOLED me një ritëm të rifreskuar të rritur dhe një funksion gjithnjë të ndezur. Të gjitha pajisjet janë të mbrojtura nga uji dhe pluhuri në përputhje me IP67. Për sa i përket kamerës, 3 pajisjet e serisë A janë të pajisura me një kamerë kryesore 64 MP. Kamera selfie 32 MP është e integruar gjithashtu në të tre telefonat inteligjentë të serive A. Nuk ka ndryshime as në softuer.

Dallimet midis A52, A52 5G dhe A72-E para dhe më e rëndësishmja, ndryshimet mund të gjenden në lidhjen dhe madhësinë e pajisjes. A52 5G është, për shembull, i vetmi telefon inteligjent në serinë A që mund të komunikojë me rrjetin e së ardhmes. Ndërsa A52 dhe A52 5G janë nga jashtë identik, A72 është pak më i madh, i cili gjithashtu reflektohet në kapacitetin e baterisë. Galaxy A72 është gjithashtu pajisja e vetme e serisë A që ka një lente telefoto me zmadhim optik. Të dy telefonat inteligjentë A52 kanë ndërtuar në një sensor thellësie në vend të lentes telefoto.

Kamera-Në prezantim, Samsung vendosi fokusin në cilësinë e lartë të kamerave, ekranet me cilësi të lartë dhe jetëgjatësinë e gjatë të baterisë – gjithmonë me treguesin që e gjithë kjo ishte ofruar me një çmim të volitshëm. Në këtë drejtim, përdoruesit e Samsung duhet të shohin përpara për një kamerë të katërfishtë me telefonat inteligjentë të Serisë A. Kamera kryesore 64 MP është e pajisur me një stabilizues optik të imazhit, i cili duhet të sigurojë imazhe më pak të paqarta. Kamera gjithashtu punon me tetra binning. Kjo do të thotë që 4 piksele të bashkohen për të formuar një pikë më të madhe të imazhit, që do të thotë se kamera mund të marrë më shumë dritë.

Modaliteti dhe zoom-i i natës-Në modalitetin e natës, celularët e serisë A regjistrojnë gjithsej 12 imazhe individuale dhe i kombinojnë ato në një imazh të vetëm, në mënyrë që të arrihet rezultati më i mirë i mundshëm. Një zmadhim optik 3x është i disponueshëm vetëm në Galaxy A72. A52 dhe A52 5G kanë të instaluar një sensor me thellësi 5 MP në vend të lentes telefoto. Seritë A nuk ndryshojnë në kamerën me kënd të gjerë, lenten makro ose kamerën selfie prej 32 MP.

Video-Telefonat e rinj Samsung regjistrojnë video në 4K. Është praktike që seria A të eksportojë gjithashtu një imazh 8 MP nga një video 4K me shtypjen e një butoni. Përveç kësaj, të gjithë telefonat celularë të paraqitur rishtas kanë një regjim pro video, në të cilin cilësimet e regjistrimit mund të rregullohen në detaje.

Ekran-Ekrani i Samsung Galaxy A52 5G ka një shpejtësi rifreskimi prej 120 Hz. Pajisjet e tjera në serinë A mund të dalin me 90 Hz këtu. Përndryshe, të gjithë telefonat inteligjentë kanë një panel AMOLED me rezolucion FHD+. Të gjithë kanë një shkëlqim maksimal prej 800 nit dhe gjithmonë të ndezur. Në prezantimin e celularëve të rinj, Samsung përmendi se drita blu e ekraneve përgjithësisht u zvogëlua me 12.5 për qind. Modaliteti Comfort View, i cili përshtat dritën blu në kohën e ditës ose dritën përkatëse të ambientit, është gjithashtu i disponueshëm në të gjitha pajisjet e reja të serisë A.

Punimet e brendshme-Se cilin procesor që Samsung ka instaluar në telefonat individualë të serisë A nuk është përmendur ende. Në çdo rast, duhet të jetë një çip octa-core. RAM-i dhe memoria e brendshme ndryshojnë në varësi të modelit. A52 ka 4/6/8 GB RAM me 128/256 GB për të zgjedhur, A52 5G ka 6/8 GB RAM, 128/256 GB dhe A72 ka 6/8 GB RAM, 128/256 GB.

Në çdo rast, kapaciteti i ruajtjes së të 3 modeleve mund të zgjerohet në një maksimum prej 1TB duke përdorur një kartë microSD. Një nga dy vendet e kartave SIM përdoret më pas për këtë. Bateria e A52 dhe A52 5G ka një kapacitet prej 4,500 mAh. A72 pak më i madh ka të instaluar një bateri 5,000 mAh. Gjatë prezantimit nuk ishte folur për ndarjen e energjisë ose ngarkimin pa tel.

Fuqia maksimale e karikimit duhet të jetë 25 vat për të 3 modelet. Samsung gjithashtu nuk përmendi nëse një karikues përfshihet në fushën e dorëzimit. Duhet theksuar që të tre modelet e serisë A janë të mbrojtura nga uji dhe pluhuri në përputhje me IP67.

Çmimet dhe disponueshmëria-Telefonat e rinj inteligjentë të serive Galaxy A janë tani në dispozicion në Evropë. Samsung Galaxy A52 do të kushtojë të paktën 349 euro, A52 5G është i disponueshëm nga 429 euro dhe A72 kushton të paktën 449 euro.