Një studim, i udhëhequr nga Universitetet Sheffield dhe Oxford me mbështetje nga Konsorciumi Imunologjik Coronavirus i Mbretërisë së Bashkuar dhe u lëshua si para-botim, zbuloi se 99% e njerëzve gjenerojnë përgjigje të forta imune pas një doze të vaksinës Pfizer-Biontech.

Një dozë e vaksinës Pfizer COVID-19 ofron një përgjigje imune të ngjashme me atë të gjeneruar nga infeksioni dhe gjithashtu mund të ofrojë mbrojtje nga variantet tek njerëzit që kanë pasur më parë virusin, tha një studim britanik.

Britania në dhjetor vendosi të zgjasë hendekun midis dozave në shpërndarjen e vaksinave deri në 12 javë, me zyrtarë që thanë se ishin të sigurt në analizën e tyre se dozat fillestare të vaksinave Pfizer dhe AstraZeneca gjeneruan një farë mbrojtje.

Ai mbështet të dhënat e botës reale për përhapjen e vaksinave të Britanisë nga një studim i quajtur SIREN i cili ka zbuluar se një dozë e secilës vaksinë zvogëlon sëmundjen e rëndë.