Zyrtari amerikan i sëmundjeve infektive Dr Anthony Fauci tha nëse shqetësimet e sigurisë në lidhje me vaksinën Covid-19 të AstraZeneca u eliminuan, ajo kishte efikasitet të mirë, por mund të mos ishte e nevojshme për amerikanët për shkak të furnizimeve të shumta.

“Unë mendoj se vaksina AstraZeneca nga pikëpamja e efikasitetit është një vaksinë e mirë dhe nëse çështja e sigurisë rregullohet në Bashkimin Evropian … efikasiteti i asaj vaksine është me të vërtetë mjaft i mirë”, tha ai për BBC.

“Mënyra se si Shtetet e Bashkuara kanë bërë marrëdhënie kontraktuale me një numër të kompanive, ne kemi qartë vaksina të mjaftueshme – ose do të marrim vaksina të mjaftueshme – që nuk përfshin AstraZeneca, është sasi e mjaftueshme për të vaksinuar të gjithë në Shtetet e Bashkuara”.

BBC raporton se ai shtoi: “Nëse ne përdorim ndonjëherë AZ apo jo është e paqartë, por duket tani në këtë moment në kohë që nuk do të kemi nevojë për të. Nuk është një vlerësim negativ i AZ, është thjesht e mundur që duke pasur parasysh furnizimin që kemi nga kompani të tjera që mund të mos kemi nevojë të përdorim një vaksinë AZ”.