Kompania farmaceutike e SHBA, Moderna njoftoi se vaksina e saj kundër covid-19 ka treguar se vazhdon të ofrojë mbrojtje të fortë edhe gjashtë muaj pas infektimit. Ajo ofron mbi 90% efikasitet ndaj të gjitha rasteve të infektimeve dhe më shumë se 95% kundër formave të rënda të sëmundjes.

Kompania gjithashtu njofton se ka filluar testimin e mutacioneve të reja të vaksinës, që mund të zhvillojnë një gjendje shqetësues të koronavirusit, zbuluar së pari në Afrikën e Jugut dhe i njohur si B.1.351.

Ai tha se të dy versionet e vaksinës që do të testohen, duke përfshirë një vaksinë që kombinon atë të sapo krijuar me atë të mëparshme. Kompania filloi testimin në mars për të rritur efikasitetin e vaksinës për t’u mbrojtur nga variante të reja, shkruajnë mediet e huaja.

Vaksina Moderna, e cila përdor teknologjinë e dërguesit të ARN-së është licencuar për përdorim në më shumë se 40 vende të botës.

Kompania tha se kishte shpërndarë rreth 132 milion doza të vaksinës së saj në të gjithë botën, nga e hëna, përfshirë 117 milion doza në Shtetet e Bashkuara. Ai tha se ishte në procesin e furnizimit të vendit me 300 milion doza të vaksinës deri në fund të korrikut.