Kryeqyteti i Shqipërisë dhe i gjithë shqiptarëve, Tirana, ka kaluar mote të shumta deri në formimin e saj siç është sot. Në fillesat e saj si kryeqytet ajo është vizituar nga të huajë të cilët kanë dëshmuar ndryshimet dhe investimet përtej kapaciteteve të limituara. Kështu ishte dhe rasti i një gazetari zviceran i cili vizitoi Tiranën në 1921 dhe pasi e fotografoi atë botoi dhe një shkrim përkatës për “Journal de Genève” më 14 nëntor 1921./Lexo.com.al/e.c.