Dyqanet mund të qëndrojnë të hapura këtë të diel, sipas Vendimit të Përbashkët Ministror që përshkruan masat e mbrojtjes kundër përhapjes së COVID-19 që janë në fuqi nga 14 maj deri të hënën në mëngjes në 06:00.

Vendimi zbatohet për pikat e shitjes së mallrave thelbësore, të tilla si supermarkete dhe të gjitha dyqanet e ushqimit, farmacitë, pikat e karburantit, pastruesit, dyqanet e kafshëve shtëpiake, ëmbëltoret dhe shitësit e produkteve të duhanit, me orarin e punës nga 07:00 deri në 22.30.

Për sektorin e shitjes me pakicë, hapja e së dielës shtrihet në qendrat tregtare, parukieritë dhe sallonet e bukurisë, me orë të zgjatura nga ora 07:00 deri në 09:00.