Microsoft më në fund do të dërgojë në histori ikonat që datojnë që nga koha e sistemit operativ Windows 95. Me azhurnimin e ri, ikonat nga epoka e Windows 95 do të harrohen, siç janë ikonat klasike për dosjet dhe koshi i riciklimit.

Përditësimi i Windows 10 do të sjellë një dizajn të ri të ikonave në sistemin operativ Microsoft. Azhurnimi do të dalë në tetor dhe modeli i ri quhet “Lugina e Diellit”.

Microsoft deri më tani ka zbuluar ikona të reja të sistemit për Windows 10, së bashku me përmirësimet e ikonave File Explorer dhe ikona më shumë ngjyra Windows 10 që u shfaqën vitin e kaluar.

Këndet e rrumbullakosura do të jenë gjithashtu një pjesë e madhe e Sun Valley, së bashku me ndryshimet në aplikacionet e integruara dhe menunë Start.

Ne po presim të dëgjojmë më shumë rreth Sun Valley në konferencën Build të Microsoft më vonë këtë muaj, ose si pjesë e një ngjarje të dedikuar për lajmet në Windows.