Ekzistojnë njerëz që janë thjeshtë të zgjuar, por nga ana tjetër ekzistojnë njerëz, të cilët të impresionojnë me zgjuarsinë e tyre.Disa duhet të punojnë shumë për t’u bërë të zgjuar, ndërsa të tjerë e kanë më të lehtë.

Sipas astrologëve, me sa duket yjet ndikojnë deri diku te inteligjenca e njerëzve.

Virgjëresha-Megjithëse personat që i përkasin kësaj shenje janë shumë të zgjuar, ata vazhdimisht mësojnë gjëra të reja. Janë të kujdesshëm dhe detajistë. Virgjëresha njihet si shenja më e zgjuar e horoskopit, prandaj mos e nënvlerësoni atë.

Ujori-Ujori njihet për inteligjencën e tij krijuese. Ujori ka aftësi të ruajë qetësinë kur gjërat nuk shkojnë mirë. Personat që i përkasin kësaj shenje nuk marrin asgjë personale dhe do të vazhdojnë të përqendrohen në arritjen e qëllimeve tyre.

Akrepi-Akrepi e ka të lehtë të manipulojë të tjerët nëpërmjet aftësive që ka në komunikim. Akrepi i pëlqen të gjejë ose të krijojë rrugë për të arritur qëllimet e tij në çdo mënyrë të mundshme.

Shigjetari-Nëse flisni me një shigjetar mund ta identifikoni lehtësisht inteligjencën e tij. Priret të jetë shumë i thjeshtë, duke pasur ndjenjë të fortë të së drejtës dhe të gabuarës dhe është shumë i sigurt për veten e tij. Nëse dëshiron t’ju ​​mashtrojë, shigjetari mund ta bëjë këtë pa u lodhur. Sigurisht, nëse nuk jeni edhe ju shigjetar.