UEFA ka njoftuar zyrtarisht skuadrat për Euro 2020 se do të zgjerohet numri nga 23 në 26 lojtarë, me një afat regjistrimi deri më 1 qershor. Kampionati i ardhshëm Evropian fillon më 11 qershor të kësaj vere dhe skuadrat duhet të regjistrohen 10 ditë para garës.

UEFA ka njoftuar zyrtarisht se skuadrat mund të përfshijnë 26 lojtarë për kampionatin e ardhshëm dhe mund të ndryshohen vetëm deri në ndeshjen e parë. “Skuadrat e Euro 2020 do të shfaqin deri në 26 lojtarë,” shkroi UEFA në një deklaratë zyrtare.

“Lista e skuadrave do të dorëzohet më 1 qershor, por ekipet do të jenë në gjendje të bëjnë zëvendësime të pakufizuara në rast të dëmtimit të rëndë ose sëmundjes para ndeshjes së parë” – thuhej në deklaratë.