Në 24 orët e fundit në Malin e Zi u regjistruan 95 raste me COVID-19 dhe 3 viktima, ndërsa 148 pacientë u shëruan. Podgorica po bëhet gati për hapjen e sezonit turistik ashtu si shtetet e tjera.

Ditën e sotme ministrja e Shëndetësisë Jelena Borovinić Bojović deklaroi se shteti do të mbulojë të gjithë trajtimin e turistëve që infektohen apo përfundojnë në spital me COVID gjatë qëndrimit në Malin e Zi.

“Qeveria ka marrë një vendim që turistët që sëmuren me Covid-19 gjatë qëndrimit të tyre në Malin e Zi dhe shtrohen në spital, trajtimi do të mbulohet nga shteti” tha ajo.

Testimi PCR për turistët që kthehen në vendin e tyre, do të kryhet normalisht në dy mënyra, njëra do të organizohet me ndihmën e Institutit të Shëndetit Publik të Malit të Zi dhe do të kryhet falas, ndërsa do të jenë në gjendje për të marrë tamponë dhe në laboratorë privatë.