Vera e vitit 2021 do të jetë vera e dytë me maska për shkak të Covid-19. Këshillat vijnë nga dermatologët e Sidemast, Shoqëria Italiane e Dermatologjisë, të cilët kanë krijuar një manual për të promovuar bashkëjetesën e vështirë midis rritjes së temperaturave dhe maskave.

Por si mund t’i përballoni ato në temperaturat më të nxehta?

Nxehtësia përkeqëson shqetësimin për të cilin ankohen pacientët në lëkurë: kruajtje, djegie, eritemë, shkallëzim të lëkurës dhe acarim. Situata përkeqësohet nëse vuani nga sëmundje të tilla si puçrrat, të cilat pavarësisht se janë çrregullime tipike adoleshente prekin 15% të të rriturve.

Nuk është rastësi që ne flasim për “maskne”, një term që buron nga bashkimi i “maskës” dhe “puçrrave”. Hidratimi i lëkurës është thelbësor: kjo është arsyeja pse mjekët sugjerojnë të aplikoni kremin të paktën tridhjetë minuta para se të vendosni maskën.