Përditësimi i “Azhurnimit për Heqjen e Adobe Flash Player”, i cili do të heqë plotësisht Flashin si një përbërës të sistemit operativ, do të bëhet i detyrueshëm në muajin korrik. Një përditësim në Windows 10 version 21H1, i cili do të jetë i disponueshëm këtë muaj, do të heqë gjithashtu softuerin e lartpërmendur. Gjithashtu, një azhurnim që heq Adobe Flash do të jetë i disponueshëm për sistemet e vjetra të funksionimit si Windows 8.1, Windows Server 2012 dhe Windows Embedded 8 Standard.

Microsoft tashmë po heq mbështetjen Flash nga shfletuesi i tij Microsoft Edge me një azhurnim që shumë përdorues e kanë shkarkuar dhe instaluar automatikisht, dhe tani po heq Flashin që erdhi me Windows. Faqja e mbështetjes shprehet se versioni i Adobe Flash Player që u instalua manualisht përmes një burimi tjetër nuk do të hiqet. Fundi i Flash është njoftuar për vite me radhë, dhe shfletuesit kryesorë përfunduan mbështetjen në 2016. Arkivi i Internetit tani ofron kopje rezervë për mijëra lojëra dhe animacione të vjetra Flash në një përpjekje për të ruajtur një pjesë të rëndësishme të historisë së Internetit, raporton theverge.

Përditësimi i “Azhurnimit për Heqjen e Adobe Flash Player”, i cili do të heqë plotësisht Flashin si një përbërës të sistemit operativ, do të bëhet i detyrueshëm në muajin korrik. Një azhurnim në Windows 10 version 21H1, i cili do të jetë i disponueshëm këtë muaj, do të heqë gjithashtu softuerin e lartpërmendur.

Gjithashtu, një azhurnim që heq Adobe Flash do të jetë i disponueshëm për sistemet e vjetra të funksionimit si Windows 8.1, Windows Server 2012 dhe Windows Embedded 8 Standard.

Microsoft tashmë po heq mbështetjen Flash nga shfletuesi i tij Microsoft Edge me një azhurnim që shumë përdorues e kanë shkarkuar dhe instaluar automatikisht, dhe tani po heq Flashin që erdhi me Windows. Faqja e mbështetjes shprehet se një version i Adobe Flash Player që u instalua manualisht përmes një burimi tjetër nuk do të hiqet.

Fundi i Flash është njoftuar për vite me radhë, dhe shfletuesit kryesorë përfunduan mbështetjen në vitin 2016. Arkivi i Internetit tani ofron kopje rezervë për mijëra lojëra dhe animacione të vjetra Flash në një përpjekje për të ruajtur një pjesë të rëndësishme të historisë së Internetit.