Një ndër revistat e shumta dhe të rëndësishme që qarkullonin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ishte dhe revista politike, historike, shoqërore dhe letrare “THE ALBANIAN ERA”.  Numri i parë i revistës doli në Chicago në vitin 1915, ndërsa botuesi i saj ishte Nasi Vani i cili përdorte pseudonimin John Adams. “THE ALBANIAN ERA”, e cila botohej në shqip dhe anglisht kishte për qëllim “për tú tregojë botës kush janë shqiptarët dhe të përhapë diturinë me ndihmën e atyre që dëshirojnë të punojnë për kombësi”./Lexo.com.al/e.c.