Dikur ishte simboli i një regjimi totalitar. Nërsa sot Piramida në Tiranë po vijon të marri një formë të re falë një projekti teknologjik.

Piramida do të shërbejë si qendër për teknologjitë kreative e cila do të ofrojë një eksperiencë të re edukimi dhe falas për të rinjtë shqiptarë.

Rijetësimi i Piramidës është një prej projekteve strategjike të Tiranës ku ndër të tjera në atë kohë kërkohej qartësimi i vizionit mbi ndërtesën aktuale.