Mishi ndahet sipas disa përbërësve dhe nënndarja kryesore përcaktohet sipas ngjyrës, shkruhet në faqen e internetit pazienti.it. Në përgjithësi, mishi i lopës, deles, kalit quhet i kuq. Mishi i kuq gjithashtu përfshin disa shpendë si patat, rosat dhe pëllumbat. Nga ana tjetër, mishrat e bardhë përfshijnë kafshë të tilla si qengji, pula, gjeli i detit, keci dhe derri.

Mishi i kuq mund t’ju ​​sigurojë proteina me cilësi të lartë, por disa prerje mund të përmbajnë një sasi të madhe të yndyrës së ngopur dhe, si pasojë, një konsum të lartë të kalorive.

Ndërkaq, mishi i bardhë siguron shumë proteina me një sasi më të ulët të kalorive.

Mishi i viçit – Për të shmangur shtimin e kalorive shtesë në ato të sjella natyrshëm nga ushqimi, rekomandohet të gatuani mishi në skarë, pa shtuar vaj, gjalpë ose salca. Viçi siguron afërsisht 8 gramë proteina dhe 40 kalori për 30 gramë mish. Viçi ka qenë objekt polemikash për shumë vite, për shkak të mënyrave në të cilat ata rriten.

Mishi i drerit – Më i dobët se viçi, ai siguron rreth 45 kalori për 30 gramë mish. Për 30 gramë mish dreri, mesatarisht, marrja e proteinave është 9 gramë. Mishi i drerit mund të gatuhet ashtu si viçi, por shmangni gatimin e tepërt pasi ka tendencë të thahet shpejt dhe lehtë.

Fileto derri: është një ushqim i njohur për gatimin e saj të thjeshtë, por mbi të gjitha të shpejtë dhe përmban për 30 gramë produkt, 47 kalori dhe 8 gramë proteina.

Mishi i derrit mund të gatuhet i pjekur me aroma ose mund të gatuhet si një biftek, në një tigan që nuk ngjit.