iPhone i vogël nuk po shitet dhe ka arritur fundin e parakohshëm të prodhimit. “Pse nuk ka më telefona inteligjent të vegjël?” Kjo pyetje vjen përsëri dhe përsëri kur bëhet fjalë për blerjen e një telefoni celular të ri. Apple me sa duket priste që një telefon inteligjent i vogël mund të përfaqësonte një shitje më të mirë në treg.

Por iPhone 12 Mini është bërë një i shitur shumë ngadalë dhe nuk ka gjasa të ketë një pasardhës. Kështu, Apple tashmë ka ndaluar përfundimisht prodhimin e iPhone të vogël.

Rezultatet zhgënjyese të shitjeve. “Apple ndoshta do të përqendrohet në shitjen e 3 modeleve jo-Mini për serinë e iPhone 12s”, shkruan kompania e hulumtimit të tregut Trendforce. iPhone 12 Mini arriti fundin e tij të parakohshëm të prodhimit në tremujorin e 2-të të vitit 2021.

Trendforce përmend shifrat zhgënjyese të shitjeve si arsyen e fundit të parakohshëm. Fundi i prodhimit të iPhone 12 Mini nuk është për t’u habitur. Në muajt e fundit ka pasur zëra se më i vogli nga iPhone aktual po shitet veçanërisht keq. Gjoja, iPhone 12 Mini përbënte vetëm rreth 5 për qind të shitjeve totale të gamës së iPhone 12.