Më janar 1920 është botuar për herë të parë në Springfiels, Massachutes, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, gazeta “Studenti”, mundësuar përmes shoqërisë “Lidhja e Studentëve Shqiptarë”, me qendër në “American International College”, Springfield, Mass, transmeton lexo.com.al.

Gazeta “Studenti”, botuar në gjuhën shqipe nga Skënder Nin-Luarasi, ishte një revistë shoqërore, kulturore e letrare, duke e forcuar dhe pasuruar më tej veprimtarinë e jashtëzakonshme të mërgatës shqiptare e cila në ato vite prodhoi figura të jashtëzonshme./Lexo.com.al/e.c.