Mbreti Ahmet Zogu, një figurë k ontroverse për historinë moderne shqiptare njihet për shumë nga bëmat e tij në forcimin e shtetit të ri shqiptar si dhe për “lëshimin” e tij ndaj Italisë p ushtuese. Ajo që shton d ebatin për figurën e tij është fakti që atij i pëlqente të shijonte jetën e bukur. Për ta vërtetuar këtë vjen edhe një foto e siguruar nga Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave, ku ai shfaqet duke shijuar disa momente qetësie dhe rreze nën diell në bregdetin e Durrësit në vitin 1925./Lexo.com.al/e.c.